Kunnen Anderlecht en Club profiteren?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Kunnen Anderlecht en Club profiteren?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond stonden zes matchen van de veertiende speeldag op het programma. Racing Genk kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Moeskroen. Zowel Anderlecht als Club Brugge moeten zondag nog aan de bak. Anderlecht neemt het in het Constant van den Stockstadion op tegen Roeselare. Mits winst nadert paars-wit tot op vier punten. Club ontvangt Zulte Waregem. De Bruggelingen kunnen terugkomen tot op zeven punten van Genk. 

Anderlecht en Roeselare bekampen elkaar om 18 uur. De thuisploeg krijgt een goede gelegenheid om wat dichter bij leider Genk te kruipen. Roeselare, dat drie punten meer telt dan Bergen, de voorlaatste in de stand, kan weer wat meer ademruimte hebben. Bij Anderlecht blijven Frutos, Tioté en Proto out. Serhat kwam vrijdag niet opdagen en wordt dan ook niet in de selectie opgenomen. Zitka neemt mogelijk zijn plaats tussen de palen weer in ten koste van Schollen. Pareja wordt rechtsachter. Hassan zit een schorsingsdag uit. Roeselare kan niet rekenen op Oyen. De Vleeschauwer is geschorst. Kapitein Vanderbiest keert terug in de ploeg na een strafdag. 

Club Brugge kruist de degens met Zulte Waregem. Club kan tot op zeven punten van Genk naderen. Zulte Waregem heeft de punten onderin het klassement hard nodig. Het staat zestiende en telt slechts één punt voorsprong op Bergen. Bij Club zijn Valgaeren, Klukowski, Dreesen en Ishiaku uitgeschakeld. Balaban en Yulu zijn nog twijfelachtig. Englebert is geschorst. Hij wordt in de basis vervangen door Van Heerden. Salou start tegen zijn ex-club in de basis. De bezoekers moeten De Brul en De Vlieger missen. D'Haene vervangt Leleu centraal achterin. Roussel en Matthys moeten de Brugse verdediging onder druk zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties