Datum: 25/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Freethiel
Brussels speelt gelijk
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels speelt gelijk
Foto: © SC

Brussels blijft volharden: zaterdagavond speelden ze voor, jawel, de zesde opeenvolgende keer op rij, gelijk. Ditmaal was het Beveren, met wie de punten gedeeld werden. Nochtans was deze wedstrijd wat geanimeerder dan de voorgaande twee gelijke spelen van Brussels. Beveren had het betere van het spel, maar miste enkele goeie kansen, en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het tot twee keer toe een achterstand wist op te halen, en dat Brussels in de slotminuten nog enkele goeie mogelijkheden de nek omwrong.
 
De thuisploeg nam het meeste initiatief, en Michael Jonckheere versloeg bijna zijn eigen doelman, maar Michael Cordier haalde de bal nog van de lijn. Brussels was niet onder de indruk, en een kopbal van Kristoffer Andersen ging maar nipt voorlangs. De beste kans kwam er halverwege de eerste helft: Arunina kwam moederziel alleen voor Cordier te staan, maar de Ivoriaan mikte onbegrijpelijk over. Aan de overkant stuurde Ebou Sillah Dieudonné Kalulika diep, maar de Congolees schoot met links naast en over. De wedstrijd ging goed op en af: ditmaal kwam Mahamadou Dissa alleen voor Cordier, maar nu bracht de Brusselse doelman redding. De rebound kopte Dissa van dichtbij zelf naast. Wat later combineerde Kalulika knap met landgenoot Zola Matumona, en ditmaal knalde de ex-Unitedspits de bal hoog in het dak van het doel (0-1). Lang mocht Brussels niet genieten van z’n voorsprong: terwijl de Brusselse verdediging nog sliep, zette Beveren een mooie actie op, en rondde Dissa netjes af (1-1). De match werd nadien wat losser, maar gescoord werd er niet meer.
 
Na de rust daalde het spelpeil, evenals het aantal kansen. Beide ploegen creëerden enkele halve kansen, maar de wedstrijd leek helemaal dood te bloeden, tot Brussels-coach Albert Cartier met Jonathan Tehoue en Nenad Stojanovic twee verse spitsen in de strijd gooide. Laatstgenoemde verraste vriend en vijand, en vooral Barry Boubacar Copa (die stokstijf bleef staan), toen de Serviër met een laag afstandsschot zijn eerste doelpunt voor de hoofdstedelingen nette (1-2). Het sein voor Beveren om aan te vallen, maar een kopbal van ex-Brusselsspeler Davy Theunis, maar Jonckheere keerde de bal nog van de lijn. Op de daaropvolgende hoekschop ging Cordier onder de bal door. David Vanhoyweghen profiteerde van deze misser om de bordjes weer in evenwicht te zetten (2-2). Ook nu brak de partij opnieuw open: Laurent Macquet kopte van dichtbij over, maar de beste mogelijkheden waren in het slot nog voor Brussels: Tehoue lobde de pal knap over Copa, maar de paal bracht redding voor Beveren. Meer naar het einde toe was ook invaller Musaba Selemani nog tot twee keer toe gevaarlijk: een eerste maal wist hij Copa net niet te omspelen, een tweede keer kwam hij centimeters tekort om een voorzet van Stojanovic in doel te verlengen. Een nederlaag had Beveren echter niet verdiend, dus bleef het bij 2-2, wat een logische uitslag was na een geanimeerde partij. Cartier was echter niet zo tevreden, blijkbaar, want hij beloonde zijn spelers met een straftraining op zondagochtend voor dag en dauw.

Vooraf