Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint van Lierse in zwakke derby
Ronny anthonis

In de derby van de Kempen moest Westerlo het doen zonder Neve, Wagemakers, Sarki, Ntuka, Vanarwegen en Beloufa. Heel wat geblesseerden dus, ook Ntuka werd niet in de kern opgenomen. Lierse zocht in een defensieve basisopstelling naar punten, belangrijkste afwezige was nog altijd Bob Peeters, Mario Verheyen mistte de wedstrijd tegen zijn ex-club vanwege een blessure aan de lies.

De wedstrijd begon zwak en kabbelde heen en weer zonder veel doelgevaar. Lierse kwam als eerste gevaarlijk uit de hoek via Jarju, een opwarmertje voor doelman Gaspercic. Westerlo wou wel maar Lierse ving alles goed op en probeerde er op snelheid uit te komen. De beste kansen, al was dat relatief, waren wel voor Lierse. Ernandes trapte de bal in een zee van ruimte ver naast. Ook de tweede poging van de spits strandde in de armen van Gaspercic. Op het einde van de eerste helft, en onder een fluitconcert van de supporters, kwam Westerlo toch opzetten, Wils en Van Imschoot zorgden voor het nodige gevaar maar Vaesen kwam telkens goed tussen. Lierse en Westerlo gingen dus scoreloos de rust in.

Westerlo kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamer in de tweede helft. Dirar kreeg de beste maar twijfelde te lang en Vaesen kwam alweer gepast tussen. De strijd barstte los en net dan kwam Westerlo meer en meer opzetten. Dat resulteerde uiteindelijk ook in een doelpunt. Van Imschoot borstelde een vrije trap mooi op het hoofd van Elejiko, die er 1-0 van maakte. Alweer een mentale dreun voor Lierse, dat vijf minuten later het tweede doelpunt slikte. Wouter Scheelen bracht de uiteindelijke eindstand na een individuele actie op het bord. Het slotoffensief van de Pallieters bracht nog mooie kansen voor Develer en Jarju maar ook thuisdoelman Gaspercic kon zich onderscheiden.

Lierse blijft dus alleen laatste met twee punten. Het schokeffect Rekdal blijft voorlopig dus nog even uit. Westerlo behoudt de aansluiting met de top. [AN]