Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Le Canonnier
Genk morst punten op Moeskroen
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zaterdagavond dure punten laten liggen op het veld van Moeskroen. De Limburgers domineerden in de tweede helft, maar gaven toch nog een 1-2 voorsprong weg.

De wedstrijd startte bijzonder ongelukkig voor Racing Genk. Ivan Bosnjak kreeg een grote kans, maar kwam in botsing met thuisdoelman Volders. Bosnjak moest meteen vervangen worden, er wordt gevreesd voor een maandenlange inactiviteit.
Genk trok zich echter niet te veel aan van de vroege tegenslag. Na twintig minuten bracht Kevin Vandenbergh zijn ploeg op voorsprong na een knap opgezette aanval. Een harde dobber voor Moeskroen, dat in feite het best uit de startblokken was geschoten en al enkele mooie kansen had afgedwongen.

Moeskroen gaf de moed echter niet op en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook al gauw, via wie anders dan Custovic. De topschutter van Moeskroen nette de 1-1 na een warrige fase in de zestien. Na de gelijkmaker bleef Moeskroen proberen, maar op slag van rust kreeg het het deksel op de neus. Mikulic tikte op een hoekschop de 1-2 binnen. Meteen ook de ruststand na een gelijkopgaande en vooral entertainende eerste helft.

In de tweede helft nam Genk de touwtjes in handen. De Limburgers domineerden en rechtvaardigden zo hun 1-2 voorsprong. Iets voor het uur kreeg Ljubojevic dé kans op de 1-3 na een voorzet van Kevin Vandenbergh, de Kroatische aanvaller miste onbegrijpelijk. Iets wat zijn spitsbroeder hem trouwens zeer kwalijk nam.

Genk bleef drukken, maar een kwartier voor tijd scoorde Moeskroen uit het niets de gelijkmaker. Na een snelle counter bracht de uitstekend spelende Kebe de bal tot bij Tomou, die makkelijk binnen tikte. 2-2, Moeskroen vierde feest. Enkele minuten later werd dat feest alweer verstoord door een opstootje tussen de twee ploegen. In die fase werd Kebe wel erg makkelijk de rode kaart onder de neus geschoven, Moeskroen moest met tien verder.

Les Hurlus hielden echter goed stand. De 2-2 bleef zo op het scorebord, dom en onnodig puntenverlies voor Racing Genk.