Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen sluit degradatieduel winnend af
Kevin Vanbuggenhout

Bergen was na een aardige start in de competitie fel teruggevallen. De club kon al acht wedstrijden lang niet meer winnen. De ontmoeting met Beveren kondigde zich aan als een cruciale wedstrijd. Beveren had wel moed geput uit het gelijkspel tegen Anderlecht.

Al na drie minuten tipte Copa een hard schot van Dalmat over. Niet veel later knalde Jay voorlangs. Bergen nam het heft in handen en was constant gevaarlijk. Dahmane kopte een voorzet van Wamberto op doel, maar Copa was bij de pinken. Net voor het halfuur kwam Beveren dan toch eens opzetten. Berthelin duwde de kopbal van Joseph-Augustin over. Dan was het weer aan Bergen. Copa redde knap de vrije trap van Wamberto. De doelman van Beveren bleef zich onderscheiden. Zo hield hij ook een volgende poging van Dahmane tegen. Vlak voor de rust werd Dahmane neergelegd in het strafschopgebied. Strafschop voor Bergen en rood voor Badjan. Dahmane ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn poging weer gestopt door Copa. In twee tijden werkte Dahmane de bal dan toch in doel.

Met een man minder kon Beveren helemaal niets meer inbrengen tegen Bergen. Copa had redelijk wat moeite met een zwak schotje van Dahmane. Een schot van Cordaro strandde op de lat. De ingevallen Wansi verschalkte enkele verdedigers met een mooie beweging en leek op weg naar een doelpunt. Copa, met overschot de beste man bij Beveren, lag echter weer in de weg. Bergen was duidelijk de betere ploeg, maar verzuimde de zaak af te maken. Bijna kreeg Bergen nog het deksel op de neus. Buskiewicz tikte in blessuretijd een hoekschop naast. Zo ontsnapte Bergen aan een onverdiende gelijkmaker en bleef het 1-0.

Bergen was van begin tot einde de betere ploeg en won dan ook verdiend. Het had wel een strafschop nodig om tot die overwinning te komen en zelfs de elfmeter kon pas in twee tijden benut worden. Bergen miste kans op kans. Dat was voor een gedeelte te danken aan de uitstekende prestatie van Beveren-doelman Copa. Maar de drie punten bleven toch in Bergen. Door dit resultaat komt Bergen nu op gelijke hoogte van Beveren in de stand.