Datum: 09/12/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Le Canonnier
Lierse evenknie van Moeskroen
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse evenknie van Moeskroen
Foto: © SC

Lierse startte verrassend aanvallend aan de wedstrijd op Moeskroen, namelijk met een 3-4-3, een gedurfde zet van trainer Rekdal. Sven Van Der Jeugt stond weer onder lat bij Lierse, hij kreeg de voorkeur op Nico Vaesen. Bij Moeskroen begon Adolph Tohoua (ex-Lierse) in de basiself.

 

De wedstrijd begon niet zo goed voor de bezoekende ploeg, die de punten goed kan gebruiken. Moeskroen was aanvankelijk de betere ploeg en kon ook dreigen via Tohoua en Tomou. Mustapha Jarju, de man van de mooie goal vorige week, wou alweer hetzelfde doen maar Volders kon de bal nog net over zijn doel duwen. Lierse nam zo stilaan het initiatief over en kreeg twee reuzekansen via Snelders, wiens bal net naast hobbelde, en Ernandes die het leer niet genoeg onder controle kreeg. Moeskroen trachtte op zijn beurt weer het heft in handen te nemen, maar Lierse-doelman Van Der Jeugt hield goed stand.

 

Na vijf minuten in de tweede helft was Lierse al aan het feest toen de net voor rust ingevallen Charlet de bal verspeelde, Ernandes kon profiteren en trapte de Pallieters op voorsprong. Moeskroen leek allesbehalve aangeslagen en ging vol voor de gelijkmaker. Die kwam er dan ook via een kopbal van Tomou, die volledig vrij mocht afwerken  Het begin van een dolle vijf minuten met drie doelpunten. Wie anders dan Custovic bracht Moeskroen op voorsprong met een heerlijk afstandsschot, maar er was nauwelijks afgetrapt of het stond alweer gelijk. De jonge Kane Develer maakte op voorzet van Marco Andic een belangrijk doelpunt voor Lierse. Develer viel even voordien in voor die andere doelpuntenmaker, Ernandes. Het slotoffensief was voor de bezoekers, maar leverde niets meer op, Custovic knalde aan de overkant de bal nog over doel. Al bij al een terechte puntendeling op Le Canonnier na een mooie wedstrijd. [AN]

    

Vooraf