Stadion: Stayen
STVV en Roeselare scoren pas in slotfase
Anthony Van der Planken

Roeselare heeft zijn tweede puntje op verplaatsing gepakt. Het ontsnapte in de slotminuut aan een verlies op Sint-Truiden.

De eerste helft had bijzonder weinig om het lijf. Beide verdedigingen leverden erg sterk werk, waardoor er amper tot geen kansen te noteren waren.

De tweede helft was van een stuk hoger niveau. Sint-Truiden kwam in de openingsfase ontzettend dicht bij de 1-0, het schot van Sishuba belandde echter op de paal. Beide ploegen gingen ervoor, maar het was lang wachten op een eerste doelpunt. Pas acht minuten voor het einde kon Buvens de 1-0 netten. Sint-Truiden leek dus op een overwinning af te stevenen, maar niets was minder waar. In de slotminuut scoorde Vanderbiest immers de gelijkmaker uit een vrijschop. Meteen ook de eindstand.