Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Het Kuipje
Westerlo niet voorbij Cercle
Anthony Van der Planken

Westerlo is thuis tegen Cercle Brugge niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel. Een uitslag waar Westerlo goed mee weg kwam, want Cercle was eigenlijk de betere ploeg.

Westerlo startte net iets beter dan de bezoekers, maar Utaka liet twee kansjes onbenut. De grootste kans was echter voor Boi, die iets na het halfuur vanop afstand probeerde, Gaspercic kwam echter heel goed tussenbeide. Geen goals dus in de eerste helft, 0-0 was de ruststand.

Ook in de tweede helft viel er weinig te beleven. Cercle nam nu het initiatief, al had het wel geluk dat een bal van Corstjens net voor de lijn werd weggehaald. Cercle oefende steeds meer druk uit, maar Van Kerckhoven en Nyoni konden hun kansen niet afwerken. In de slotminuten kwamen de West-Vlamingen nog onzettend dicht bij de verdiende zege, maar Slovic zag zijn bal op de lat belanden.

Cercle grijpt dus naast de verdiende zege en doet zo een slechte zaak in het klassement. Zulte Waregem en Bergen wonnen immers, waardoor de Bruggelingen nu alleen voorlaatste staan.