Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Blitsstart bezorgt Genk overwinning
Kristof Blomme

Racing Genk heeft gemakkelijk gewonnen van Cercle Brugge, 3-0 werd het. De eindstand stond na nog geen kwartier op het scorebord. Dankzij deze overwinning wipt Racing Genk in de stand voorlopig weer over Anderlecht naar de eerste plaats in het klassement.

Genk moest voor deze partij enkele belangrijke spelers missen. Zo gaven Cornelis, Mikulic, Vandenbergh, Caillet en Bosnjak verstek. Chatelle verving Cornelis op de rechtsachter, terwijl Verdonck, Alex en Ljubojevic in de basis stonden. Cercle kon dan weer geen beroep doen op Viane, Slovic en Van Mol. Boi werd wel gerecupereerd.

Na amper één minuut vloog de bal al tegen de touwen voor de thuisploeg. Een voorzet van Soetaers werd ingekopt door Ljubojevic. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Cercle was meteen verwittigd, maar veel hielp het allemaal niet. Na vijf minuten zette Soetaers zich achter een vrije trap. De bal vloog voorbij de muur en Vandendriessche in doel, 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Ljubojevic de voorsprong. Na een goeie pass van Haroun lepelde de Kroaat de bal over Vandendriessche in doel. Nog voor het kwartier was de 3-0 al een feit. Haroun kreeg de bal in de kluts voor de voet en trapte hoog tegen de touwen. Cercle leek zo af te stevenen op een serieuze pandoering. Genk liet het tempo nu zakken en groen-zwart kwam hierdoor stilaan wat in de match. Na twintig minuten zette De Smet Bailly voor het eerst aan het werk. Tien minuten voor de pauze werd een voorzet door iedereen gemist. Alex dook goed op aan de tweede paal, maar de afwerking was niet goed genoeg. De rust werd dan ook bereikt met een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft verwaterde de match helemaal. Genk was tevreden met de riante voorsprong, terwijl Cercle niks terug kon doen. Halfweg de tweede periode kreeg Ljubojevic de bal tot bij Soetaers, die niet goed kon afdrukken. Genk voerde nu toch weer het tempo op en dat leidde meteen tot enkele mogelijkheden. Eerst mocht Haroun, tot twee keer toe afdrukken, daarna besloot Ljubojevic op doel, maar telkens lag de bezoekende doelman in de weg. In de slotminuten kregen beide ploegen nog een kansje. Voor Cercle werd een schot van Serebrennikov onschadelijk gemaakt door Bailly. Aan de overkant voorkwam Vandendriessche een treffer van Alex. Dankzij deze overwinning neemt Genk de eerste plaats opnieuw over van Anderlecht, dat morgen nog in actie komt.