Datum: 10/02/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Edmond Machtensstadion
Lierse wint opnieuw niet op verplaatsing
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Lierse wint opnieuw niet op verplaatsing
Foto: © SC

FC Brussels heeft zaterdagavond de drie punten thuisgehouden, maar heeft de zege zeker niet cadeau gekregen van SK Lierse. De Pallieters kwamen zelfs op voorsprong, maar Brussels boog de situatie alsnog om. Door deze zege nestelt Brussels zich langzaam maar zeker in de middenmoot. Lierse daarentegen, liet een grote kans liggen om dichter bij de andere ploegen in degradatienood te sluipen.
 
Brussels begon erg mak aan de partij, en Lierse rook z’n kans. Zowel Marko Andic als Chris Janssens probeerden het vanop afstand, maar hun schot ging net naast. Aan de overkant bereikte een mooie voorzet van Julien Gorius spits Sambegou Bangoura, maar die kreeg de bal niet onder controle en schoot over. Lierse was echter de betere ploeg, en nadat Patrick Nys eerst nog een kopbal van Kane Develer uit z’n doel weerde, was hij even later wel kansloos toen Kristof Snelders, ex-Brussels, van dichtbij en moederziel alleen de bezoekers op voorsprong mocht koppen (0-1). Lang kon Lierse echter niet genieten van z’n voorsprong: Mickael Citony dribbelde eerst de geel-zwarte rechterflank op een hoopje, en bediende daarna Richard Culek, die de bal via doelman Jan Moons in doel werkte (1-1). Dat was meteen ook de ruststand, maar Lierse had eigenlijk beter verdiend.
 
Brussels kwam iets frisser uit de kleedkamers, maar de betere kansen bleven voor Lierse, en dan vooral voor Snelders, nog steeds geliefd bij het Brusselse publiek, maar Nys weerde tot twee keer toe een afstandsschot van de kleine Antwerpenaar in hoekschop. Er kwamen echter steeds meer gaten in de Lierse-verdediging, en een scherp counterend Brussels profiteerde daar twintig minuten voor tijd optimaal van, toen Zola Matumona met een knappe pass Citony lanceerde. De flamboyante Franse winger omspeelde Moons, die niet helemaal vrijuit ging, en tikte Brussels dan beheerst op voorsprong (2-1). Na dit doelpunt ging Lierse mentaal door de knieeën, en vielen er nog maar weinig kansen te noteren. Gert Claessens ontsnapte na een zware tackle aan een tweede gele kaart. In de blessuretijd claimde heel Lierse nog een strafschop toen Dieudonné Owona in de zestien meter met de hand een beweging naar de bal maakte. Scheidsrechter Karim Saadouni ging er echter niet op in. Dieudonné Kalulika kon Lierse helemaal afmaken, door breed te leggen voor Culek, maar de Congolees ging voor eigen geluk, en mikte de bal naast het doel. Na de wedstrijd sloegen de stoppen duidelijk door bij Claessens: nadat hij eerst nog verhaal ging halen bij Saadouni, trapte de ex-Genkenaar nog een Molenbeekse kleedkamerdeur in.
 
De conclusie na deze bewogen wedstrijd is misschien niet dat Brussels beter is dan Lierse, maar eerder dat de hoofdstedelingen een partij wél kunnen beslissen met enkele (individuele) flitsen. Lierse daarentegen, speelde geen slechte partij, maar kon dat niet voldoende omzetten in (uitgespeelde) kansen en, vooral, doelpunten.

Vooraf