Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Ogunsoto opnieuw de held in het Kuipje
Dirk Pieters

Westerlo hield zaterdagavond de drie punten thuis.  De ploeg van Herman Helleputte kon opnieuw rekenen op een schitterende Ogunsoto. De aanvaller was de maker van beide doelpunten in de 2-1 overwinning tegen Bergen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was meteen raak. Dirar trapte een vrije trap op het hoofd van Ogunsoto; die er zo 1-0 van maakte. Aan de overkant kwam Westerlo even later goed weg. Stolica ging neer in de zestien, maar scheidsrechter Barbry floot niet. Nog voor het half uur stond de 2-0 op het bord. Opnieuw was het Dirar met de assist en Ogunsoto met de afwerking. Bergen gaf zich niet gewonnen en zocht meteen de aansluitingstreffer. Die kwam er ook na een misverstand tussen Scheelen en Gaspercic; 2-1. Op het einde van de eerste helft kwam Westerlo nog even opzetten, maar het bleef 2-1.

Ook aan het begin van de tweede helft was de Westerlo-aanvaller Ogunsoto de gevaarlijkste man. Hij mocht alleen op doelman Berthelin afgaan, maar kon zijn 17e van het seizoen niet maken. Er volgden nog weinig kansen in de tweede helft, maar het bleef wel spannend tot in de laatste minuut. In de allerlaatste minuut kreeg Stolica nog een reuzekans, maar hij schoot de bal pal op Gaspercic. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 voor de ploeg van Helleputte.