Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent verstevigt vierde plaats

KAA Gent mocht het vandaag opnemen tegen Beveren, bij winst kan het de vierde positie verstevigen, bij verlies komt of Charleroi of Club Brugge de buffalo's op de hielen zitten. Voor Beveren staat er ook nog veel op het spel, het moet alles op alles zetten om in eerste klasse te kunnen blijven.

Beveren start dan ook het best aan de wedstrijd, het zet enkele mooie combinaties op poten en krijgt dan ook de eerste kans van de wedstrijd. De bal wordt echter slecht afgelegd en daardoor kan Herpoel tussenkomen. Aan de overkant is het Rudi die voor het gevaar zorgt, na afleggen van Foley trapt Rudi naar de korte hoek, maar Copa kan de bal in hoekschop tikken. Even later is het opnieuw Gent die komt, Gillet geeft een voorzet tot bij Foley, die de bal binnentrapt, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op de twintigste minuut is Beveren nog eens gevaarlijk via een vrije trap van Mahan, maar Herpoel brengt redding. In de 35e minuut is het opnieuw een kans voor de buffalo's. Olufadé wordt goed diep gestuurd en kan de bal binnen trappen, 1-0 voor de thuisploeg. Maar Beveren laat zich niet doen en krijgt meteen de kans om terug te slaan. Mahan geeft een mooie voorzet aan Savaneh, maar de bal gaat net naast, dit was een grote kans om terug de score gelijk te zetten. De laatste minuten van de eerste helft zijn ingegaan als ook Foley ruimte krijgt na een mooie pass, hij trapt en de bal gaat binnen, 2-0 voor Gent en een zware opdracht voor Beveren.

Zo eindigt de eerste helft in het Ottenstadion. Het tempo van de wedstrijd ligt redelijk laag, maar dat heeft wellicht alles te maken met de warmte, daardoor werd rond de twintigste minuut ook een korte drinkpauze ingelast. Beveren begon het beste aan de wedstrijd, maar Gent heeft uiteindelijk de wedstrijd meer naar zich toegetrokken en kwam twee keer tot scoren.

In de tweede helft koelt het wat af, benieuwd of dit ook een invloed zal hebben op het tempo van de wedstrijd. Na vijf minuten spelen is de eerste kans voor de Waaslanders. Na een vrije trap komt de bal bijna bij Lardenoit, maar Lombaerts weet er nog tussen te komen en zo een bijna zeker doelpunt te voorkomen. Vijf minuten later wil ook een sterke Stoica zijn kans gaan. Hij trapt vanop afstand maar de bal gaat over het doel van Copa. Gent controleert de wedstrijd gemakkelijk in de tweede helft en brengt enkele mooie combinaties op de mat, toch zet het weinig druk op Beveren. Maar Beveren geeft zich nog niet gewonnen, rond de 70e minuut krijgt Dissa alle tijd om de bal binnen te trappen, hij twijfelt dan ook niet en schiet de bal via Herpoel het doel in, 2-1. Enkele minuten later krijgt Stoica een kans, maar er ontstaat een misverstand tussen hem en Rudi en de kans vergaat in het niets. Ongeveer tien minuten voor het einde krijgt Beveren een reuze mogelijkheid, een kopbal van Dissa gaat voorlangs, iedereen heeft het nakijken op de bal, maar de bal gaat net naast, Gent ontsnapt hier aan de gelijkmaker. De laatste kans voor de wedstrijd is uiteindelijk nog voor de buffalo's, Olufadé heeft de kans om af te leggen tot bij Azofeifa, maar hij gaat liever zelf zijn kans, maar die komt er niet zoals hij het gewild heeft.

Zo eindigt deze wedstrijd in 2-1, voldoende voor de drie punten voor de Gentenaars, dat nu zijn vierde positie verstevigt en het dus wat meer druk legt in het kamp van Charleroi en Club Brugge. Beveren speelde een verdienstelijke eerste helft en ook op het einde van de tweede helft was het gevaarlijk, toch gaat het met lege handen naar huis en het zal nog wat werk hebben om nog in eerste klasse te kunnen blijven. Het Ottenstadion maakt zich klaar voor de bekerwedstrijd tegen Brugge woensdag, de sfeer zit er in elk geval al goed in.