Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Germinal Beerschot pakt drie punten
Dirk Pieters

Germinal Beerschot boekte een mooie zege op het veld van Zulte Waregem. De bezoekers konden opnieuw rekenen op topschutter Sterchele die zijn doelpuntje meepikte. In de slotfase zorgde Karel D’Haene met een eigen doelpunt voor de 0-2 eindstand.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Matthys liet een mooie kans onbenut. Germinal Beerschot reageerde meteen maar de kopbal van Sterchele ging over het doel. Na een kwartier zagen de bezoekers Didier Dheedene uitvallen met een blessure, in zijn plaats kwam Kris De Wree. Nog voor het half uur moest de thuisploeg met tien verder. Eerst kreeg Reina geel voor een schwalbe en één minuut later kreeg diezelfde Reina een tweede gele kaart na een fout. Zulte Waregem moest nog een uur met z’n tienen verder. In de laatste minuut van de eerste helft was het bijna raak, maar topschutter Sterchele kopte op de paal en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft ging Germinal Beerschot op zoek naar het openingsdoelpunt en dat kwam er ook. Cavens ging neer in de zestien na een hoekschop en scheidsrechter Pots wees naar de stip. Sterchele bracht zijn club via penalty op voorsprong. Na het eerste doelpunt vielen er heel wat gele kaarten maar kansen kwamen er niet. Pas in de slotfase viel er opnieuw iets te beleven. Karel D’Haene werkte een voorzet van Cavens in eigen doel en bracht zo de stand op 0-2. In de allerlaatste minuut kreeg de ingevallen De Wilde nog een enorme kans, maar de aanvaller schoot onbegrijpelijk naast. [VI]