Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Degradatie dreigt voor Lierse
Dirk Pieters

Lierse is er niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd tegen Sint Truiden te winnen. De allerlaatste uit het klassement kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het verwachte offensief van de Pallieters bleef uit. Het waren zelfs de bezoekers die de beste kansen kregen.

In de beginfase bracht Lierse zichzelf in de problemen. Een slechte terugspeelbal van Andic werd gevaarlijk, maar Jan Moons kon nog net op tijd ontzetten. Amper twee minuten later was STVV er opnieuw, maar dit keer schoot Munyaneza de bal naast. Na dertien minuten kwam er een eerste tegenslag voor Lierse. De thuisploeg zag Ingrao uitvallen en in zijn plaats kwam Van Der Zijl. Ook Sint Truiden zag al vroeg een speler uitvallen. Peeters naar de kant en Appeltans was zijn vervanger. Op het half uur viel pas de eerste kans voor Lierse, maar Jarju kon doelman Boeckx niet echt in de problemen brengen. Na 45 minuten stond het logischerwijs nog 0-0.

Lierse begon feller aan de tweede helft, maar de grootste kansen bleven voor de bezoekers. Vooral Munyaneza liet enkele mogelijkheden liggen. De druk werd groter bij Lierse en dat was ook te zien aan het spelpeil. Rekdal greep in en haalde Snelders naar de kant, maar veel verbetering kwam er niet. In de slotfase kreeg Hendrickx nog een uitstekende mogelijkheid, maar doelman Jan Moons had een schitterende redding in huis en zo bleef het 0-0.

De match van de waarheid voor Lierse levert geen verhoopte driepunter op en zo blijft het alleen laatste in de stand. [VI]