Datum: 14/04/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Genk blijft in het spoor van Anderlecht
Bart Van Craeynest
| 0 reacties
Genk blijft in het spoor van Anderlecht
Foto: © SC

Racing Genk heeft op eigen veld met 3-1 gewonnen van Westerlo. Genk blijft zo op twee punten van leider Anderlecht en deed wat het moest doen. De Limburgers speelden een goede partij en werden door Westerlo zelden in de problemen gebracht. Westerlo kon wel geen beroep doen op sterkhouder Ronny Gaspercic in de goal, waardoor de jonge Jonathan Ruttens het doel moest verdedigen. Bij Genk keerde Coelho terug uit blessure en speelde Ljubojevic in de spits.

De eerste helft startte Genk, zoals steeds, erg goed, maar kon Soetaers telkens de bal niet goed controleren. De tegenprikken van Westerlo waren zeldzaam, maar gevaarlijk. Ogunsoto liep een keer niet buitenspel en kon alleen op de aanstormende Bailly af. Dit maakte blijkbaar indruk op de Nigeriaan want hij miste zijn schot compleet. Naar het einde van de eerste helft verwaterde het spel stilaan en begon scheidsrechter Hamer een hoofdrol op te eisen. Na een zware tackle van Van Imschoot op Vrancken liet hij het spel verder gaan en kreeg meteen het Genkse publiek over zich. Dat publiek kon vlak voor de rust toch nog twee keer juichen door goals van Ljubojevic en Soetaers. De eerste volgde uit een corner van Soetaers, die Ljubojevic vanuit een scherpe hoek binnenkopte. Bij de tweede deed Soetaers het zelf en draaide hij een vrijschop heerlijk binnen. 

In de tweede helft kwam Genk niet meer in de problemen. Toch kwam Westerlo nog op 2-1. De kleine Ogunsoto won een kopbalduel van de twee Genkse centrale verdedigers en zonderde zo Dieter Dekelver af. Die bleef kalm en lobde de bal netjes over Bailly. Echte hoop betekende dit niet voor Westerlo want tien minuten later bracht uitblinker Chatelle met een knap schot via de paal de 3-1 eindstand op het bord. Hamer liet in de slotminuten Bernt Evens nog vroegtijdig het veld verlaten na een gemene tackle op de ingevallen Jelle Vossen.

Genk wint zo met 3-1 van een moedig Westerlo, dat bij momenten met elf spelers in het eigen strafschopgebied speelde. Volgende week moet Genk naar het zwalpende Club Brugge van Janevski en Westerlo ontvangt Zulte Waregem.

Vooraf