Genk moet titelstrijd spannend houden

Kristof Blomme
| 0 reacties
Genk moet titelstrijd spannend houden
Foto: © SC

Zaterdagavond staan er zes wedstrijden geprogrammeerd in de Jupiler League. Genk moet thuis de drie punten pakken tegen Westerlo om in de titelrace te blijven. Standard wint dan best weer tegen Bergen in de strijd voor plaats drie. Onderin staat Lierse opnieuw voor de match van de laatste kans. De Pallieters kunnen zich, tegen Sint-Truiden, geen puntenverlies veroorloven. Ook Lokeren en Moeskroen staan voor een belangrijke wedstrijd. Verder ontmoet Zulte Waregem Germinal Beerschot in de middenmoot en spelen Brussels en Roeselare tegen elkaar. 

Na de overwinning van Anderlecht bij Cercle Brugge telt Genk al vijf punten achterstand op paars-wit. De Limburgers moeten dus winnen om de titelstrijd spannend te houden. Westerlo is zevende, maar het voelt de hete adem van Germinal Beerschot in de nek. Bij de thuisploeg zijn enkel Bosnjak en Ogunjimi out. Mogelijk moet Vandenbergh op de bank plaatsnemen. Bij Westerlo raakt doelman Gaspercic niet fit. Ook Mennes, Vanarwegen, Van den Eede en Sarki liggen in de lappenmand. Wils keert terug in de basis. Topschutter Ogunsoto moet Genk pijn doen. 

Een uitgebreide voorbeschouwing voor Standard - Bergen kun je hier lezen. 

In de middenmoot staan Zulte Waregem en Germinal Beerschot tegenover elkaar. Zulte is twaalfde. Het heeft bij winst de negende plaats in het vizier. Germinal Beerschot telt amper twee punten minder dan Westerlo. Bij een overwinning kunnen de Ratten dus naar de zevende plaats klimmen. Bij de West-Vlamingen zijn Buysse en D'Haemers onbeschikbaar. Leleu, Verschuere en Meert keren terug. Mogelijk verdringt Siani Dosunmu uit de basis. Germinal Beerschot kan niet rekenen op Vermeerbergen, Lolo, De Roeck en Maes. Monteyne en Abuda zijn geschorst. 

Brussels neemt het thuis op tegen Roeselare. De Brusselaars doen, mits winst, een goede zaak onderin het klassement. Het telt voorlopig vijf punten meer dan Beveren. Roeselare speelt een goed seizoen, het staat nog net in de linkerkolom. Bij de thuisploeg blijven Haydock, Citony en Téhoué out. Owona moet geschorst toekijken. Bangoura is de enige spits. Nys blijft in doel ten koste van Cordier. Bij Roeselare zijn Vanderhaeghe, Beauprez en El Araichi niet fit. Defoor zit niet in de kern, wegens een gebrek aan inzet. Ook Annys zit niet in de kern. 

Lokeren staat voor een belangrijke partij tegen Moeskroen. Het telt vier punten meer dan Beveren en is dus nog lang niet veilig. Moeskroen telt dan weer vier punten meer dan Lokeren. Bij de thuisploeg zijn Bouabé en El Mouataz geschorst. Van Hoey is nog twijfelachtig. Tambwé kan allicht rekenen op een basisplaats. Bij de Henegouwers is Niçoise geblesseerd. Dorothée staat geschorst aan de kant. 

Lierse tenslotte moet winnen van Sint-Truiden om nog kans te maken op de redding. STVV telt vijf punten meer dan Beveren en pakt dus best ook nog wat punten. Bij de Pallieters zijn Mrdja, Develer en Thompson out. De Corte moet geschorst toekijken. Andic keert terug uit schorsing. Miller raakt speelklaar. Bij STVV zijn Mbonabucya, Buvens, Simaeys en Van Houdt uitgeschakeld. Munyaneza moet het voorin doen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties