Stadion: Stade Charles Tondreau
Standard nipt voorbij Bergen
Anthony Van der Planken

Standard heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen: Bergen opzij zetten. Al ging dat toch moeilijker dan verwacht.

Standard had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de betere kansen waren wel voor de bezoekers. De eerste mogelijkheid was wel voor Standard. Defour stuurde Jovanovic diep, de spits trapte net naast. Bergen reageerde echter gevat en pakte uit met enkele rake counters. Op één van die counters kon Dahmane bijna scoren, Renard was echter alert.

Ook Brahami, Dalmat en Nicaise kwamen bijzonder dicht bij het doelpunt, maar Bergen was geen doelpunt gegund. Standard daarentegen toonde zich bijzonder efficiënt. Op slag van rust knikt Igor De Camargo de eerste treffer tegen de wedstrijd. Bergen verdiende beter, maar moest alsnog met een achterstand de rust in.

Na de koffie kwam Bergen nog even stevig opzetten, maar Renard hield zijn netten schoon. Maar toen Nicaise met twee keer geel mocht gaan douchen was het vat van de bezoekers af. In de slotfase van de wedstrijd drukte Standard de gaspedaal nog eens stevig in en ging het op zoek naar de verlossende 2-0. Die kwam er echter niet, ondanks uitstekende kansen voor Sergio Conceiçao, Steven Defour en Milan Jovanovic.

Standard houdt zo de drie punten thuis, een belangrijke zege met het oog op de strijd om de derde plek en het bijhorende UEFA-bekerticket.