Cercle wint gemakkelijk van Westerlo
Tom Martens

Cercle Brugge en Westerlo streden slechts om de eer. Dit was tevens de laatste thuiswedstrijd voor Cercle dit seizoen.
 Bij Cercle Brugge speelde Franky Vandendriessche zijn laatste thuiswedstrijd, hij keert terug naar Moeskroen. Ook voor coach Harm van Veldhoven was het zijn laatste thuiswedstrijd, hij wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Germinal Beerschot.

In de openingsfase viel er niet veel te beleven. Pas na een kwartier kon Cercle voor het eerst aanvallen en na een goede lage voorzet van Nyoni naar Pivaljevic werd het 1-0.
Na dit doelpunt kwamen er steeds meer kansen voor beide ploegen. Topschutter Patrice Ogunsoto scoorde de gelijkmaker, maar stond toen buitenspel.
Cercle dreigde nog via Gjuzelov en Nyoni, maar echt schoten op doel zagen we niet. Na 35 minuten werd het dan toch 1-1 via Wils.
Na dom balverlies van Modubi werd het net voor rust nog 2-1,  Stijn de Smet knalde de bal met een gelukje voorbij doelman De Winter.

In de tweede helft zagen we maar 1 ploeg, Cercle.
Schoten van Stijn de Smet en Nyoni gingen net naast, Westerlo kwam goed weg. 10 minuten na de pauze werd het dan ook verdiend 3-1, Gombani scoorde met een halve omhaal.
In de laatste minuut diepte Nyoni de score nog verder uit, 4-1.

Cercle Brugge was vooral in de tweede helft oppermachtig en domineerde Westerlo van de mat. Alvast een schoon afscheid voor Vandendriessche en van Veldhoven.