Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Regenboogstadion
Lokeren eindelijk gered
Jelle Vereecke

Lokeren heeft zich vanavond verzekerd van het behoud. De wedstrijd tegen Zulte-Waregem was daarvoor eigenlijk overbodig, want door het verlies van Beveren was Lokeren al zeker gered. De match eindigde trouwens op 1-1, met doelpunten van Killian Overmeire in de eerste en Tony Sergeant in de tweede helft.

Enkel Lokeren had nog belang bij winst in deze wedstrijd. Maar Zulte-Waregem wou zijn thuissupporters natuurlijk niet in de steek laten en liet de Waaslanders niet zomaar begaan. In het begin was daar echter niet veel van te merken, want Lokeren kwam meteen op voorsprong. Camara Mbaye kon de bal voor doel brengen en Killian Overmeire wipte de bal op voor zichzelf om dan met een mooie volley in doel te besluiten. De jonge Belg is een van de vaste mannen in de selectie van Jean-François De Sart en gaat dus mee naar het EK.

Na het doelpunt komt Zulte-Waregem er iets meer aan te pas, maar scoort niet. Killian Overmeire blijft de gevaarlijkste man op het veld en scoorde bijna nog eens net voor de rust : Hasi legde naar achter op vrije trap en Overmeire knalde op keeper Bossut. Deze identieke fase leverde een doelpunt voor Lokeren op tegen Standard op de eerste speeldag.

Na de rust kwam Zulte-Waregem dan toch langszij na een rommelige fase : Tosin Dosunmu knalt de bal op de paal, maar Tony Sergeant staat klaar om de bal toch in doel te knallen. Het staat 1-1 voor de fusieploeg. De toekomstige fusieploeg had net daarvoor een open kans op de 0-2 gemist, via alweer Killian Overmeire. Achteraf bekeken had dit allemaal geen belang meer voor Lokeren : door het verlies van Beveren blijft het zeker in eerste klasse. De opdracht op de laatste speeldag is nu winnen voor de afscheidnemende aanvoerder Runar Kristinsson, die vandaag geschorst was.