Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent verliest ongelukkig
Tom Martens

Germinal Beerschot behaalde een fraaie uitoverwinning tegen AA Gent, het werd 1-2. Germinal Beerschot zorgde in de beginminuten voor heel wat druk.
Hérnan Losada en Sterchele zorgden voor veel gevaar en na 21 minuten kon deze Sterchele nog eens zijn doelpuntentotaal aandikken, 0-1.

3 minuten later was het weer van dat, penaltyfout op Losada en de penalty werd perfect omgezet door Sterchele. Germinal Beerschot ging meer defensief spelen, zo kreeg Gent een paar kansen maar Van Dooren was vandaag in goede doen en werkte alles weg vanachter.

Heel de tweede helft werd gedomineerd door AA Gent, Zewlakow trapte de bal tegen de dwarslat. Germinal Beerschot counterde , maar zonder succes.

10 minuten voor het einde kon Gent nog de aansluitingstreffer maken, maar niet meer dan dat.

Gent verdiende minstens een gelijkspel maar Germinal Beerschot ging met de punten lopen.