Valt doek over titel- en degradatiestrijd?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Valt doek over titel- en degradatiestrijd?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Anderlecht als Racing Genk staan voor een lastige thuismatch. Anderlecht speelt een derby tegen Brussels. De troepen van Vermeersch zullen er alles aan doen om punten mee te graaien. Genk neemt het dan weer op tegen Charleroi, de vijfde in het klassement. Op Sclessin ontmoeten bekerfinalisten Standard en Club Brugge elkaar. AA Gent, dat nog een gooi kan doen naar plaats drie, ontvangt Germinal Beerschot. Onderin neemt Beveren het thuis op tegen Bergen. Lierse speelt op het Lisp tegen Moeskroen. In de middenmoot staan verder nog twee partijen op het programma: Roeselare - Sint-Truiden en Zulte Waregem - Lokeren. 
Anderlecht kan vanavond de titel binnenhalen. Dan moet het zelf de derby van Brussels winnen en mag Genk de drie punten niet pakken. Bij de thuisploeg zijn Schollen, Von Schleebrügge, Goor, Legear en Mpenza niet fit. Tchité en Frutos komen opnieuw in de ploeg, waardoor Mbokani plaats moet ruimen. Hassan is nog twijfelachtig, maar de Egyptenaar speelt wellicht. Bij de bezoekers zijn Haydock, Citony en Negouai out. Bangoura keert terug uit blessure. Hij krijgt allicht de steun van Kalulika. Cordier blijft in doel. 

Racing Genk treft met Charleroi de vijfde in de stand. Winst is absoluut noodzakelijk om volgende week nog een gooi naar de landskroon te kunnen doen. Bij de thuisploeg liggen Ogunjimi en kapitein Chatelle in de lappenmand. Alex komt hierdoor in de ploeg. Bosnjak zit voor het eerst sinds zes maanden weer in de kern. Ljubojevic is de enige spits. Bij de Karolo's zijn Diallo, Akgül en Detal geblesseerd. Defays is twijfelachtig. Souza zit op de strafbank.

Standard en Club Brugge ontmoeten elkaar op Sclessin. Beide ploegen spelen binnenkort ook de bekerfinale tegen elkaar. De thuisploeg moet winnen om de derde plaats zeker te behouden. Club maakt nog een kleine kans op plaats vijf. Bij de thuisploeg is Sarr geschorst. Hij wordt vervangen door Coelho. Mogelijk speelt De Camargo niet wegens het overlijden van zijn grootvader. Bij Club zijn Vermeulen, Vermant, Daerden en Chavez uitgeschakeld. Verder is iedereen beschikbaar. 

AA Gent volgt op amper twee punten van Standard. De derde plaats zit er dus nog steeds in. Leekens moet wel enkele belangrijke pionnen missen. Zo zijn Smoje, Rudi, De Beule en Olufade geblesseerd. Ook Pavlovic is twijfelachtig. Mirvic, Azofeifa en Ruiz komen zo in de ploeg. Germinal Beerschot treedt aan zonder Dheedene, Lolo en Vermeerbergen. Van Dooren keert terug uit schorsing. 

Onderin neemt Beveren het thuis op tegen Bergen. Beveren moet absoluut winnen, het telt slechts twee punten meer dan Lierse. De Henegouwers klommen dankzij een schitterende terugronde op naar de linkerkolom. Bij de thuisploeg zijn Badjan, Theunis, Joseph-Augustin en Zito niet fit. Copa keert terug in doel. Giacomi, die vorige week acht doelpunten moest slikken, valt uit de kern. Bij Bergen is Nicaise geschorst. Rabesandratana vervangt hem. 

Lierse moet winnen van Moeskroen om alsnog eindronde af te dwingen. Thompson, Buvens en Jarju blijven bij de thuisploeg geblesseerd aan de kant. Peeters is wel weer fit. Bij Moeskroen zijn Assou, Hatchi, Kebe en Custovic geblesseerd. Voorin maakte Ba de afgelopen weken indruk. 

Zulte Waregem ontvangt Lokeren op eigen veld. De West-Vlamingen staan voorlopig twaalfde. Winst kan ze de tiende plaats opleveren. Lokeren telt vijf punten meer dan Beveren, het is dus nog steeds mathematisch niet helemaal zeker van het behoud. Bij de thuisploeg zijn D'Haemers, Minne, De Brul, Van Steenbrugge en Buysse geblesseerd. Leleu speelt zijn laatste match in het Regenboogstadion. Bij Lokeren is enkel Dufer out. Kristinsson en Armoumen zitten een schorsingsdag uit. Mbayo is weer fit. 

Roeselare bekampt tenslotte Sint-Truiden. De West-Vlamingen speelden een goede heenronde, maar lieten het in de terugronde helemaal afweten. Sint-Truiden is zeker van het behoud. De thuisploeg speelt zonder Vanderhaeghe, Sierens, Barbé, Peeters, Raeymaeckers en Detremmerie. Annys zit niet meer in de kern. STVV moet Simaeys, Debroux en Van Houdt missen. Van Oudenhove is geschorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties