gnkKRC Genk
bevBeveren
Datum: 23/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Luminus Arena
Soetaers schiet Genk op kop
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Soetaers schiet Genk op kop
Foto: © SC

Racing Genk is de nieuwe leider van onze vaderlandse competitie. De Limburgers zetten zich in de slotfase voorbij een stug Beveren en nemen zo de leiding op basis van het doelsaldo.

De wedstrijd opende met twee kleine kansjes voor Kevin Vandenbergh, maar de goalgetter kon niet afwerken. Kapitein Thomas Chatelle probeerde het dan maar eens zelf, zijn poging vloog net naast. Ondanks de kansjes in de openingsfase, had Genk het in de eerste helft bijzonder moeilijk met Beveren. De Waaslanders hielden de rangen goed gesloten en konden op de counter soms stevig tegenprikken. De 0-0 bij de rust was dan ook de logica zelve.

Ook in de aanvangsfase van de tweede helft toonde Beveren zich sterk. In die mate zelfs dat het Genkse publiek begon te morren. Beveren kon echter niet profiteren en bleef op een 0-0 steken. Genk probeerde wel, maar weinig lukte. Tot overmaat van ramp viel spits Ivan Bosnjak geblesseerd uit. 

Een kwartier voor het einde keerde het tij. Kristof Lardenoit kreeg een tweede gele kaart voor een lichte trekfout, een signaal voor Genk om nog eens stevig door te duwen. Dat resulteerde tien minuten voor het einde in de 1-0. De ingevallen Da Silva nam de Beverse verdediging te grazen en bediende Soetaers, die de bal tegen de netten trapte. Beveren probeerde nog wel, maar scoren lukte niet meer.

Racing Genk wint dus van Beveren en komt zo op kop van het klassement. Het heeft wel evenveel punten als Anderlecht, maar neemt de eerste plaats in op basis van het doelsaldo. Volgende week strijden beide teams in het Astridpark om de eerste plek.

Vooraf