Datum: 23/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Efficiënt Gent duwt Lierse dieper weg
Efficiënt Gent duwt Lierse dieper weg
Foto: © SC

Een wedstrijd tussen twee ploegen op de rand van crisis beloofde niet veel goeds. Zeker niet als één van de beide partijen de rode lantaarn is. Lierse moest het op de koop toe stellen zonder doelman Nico Vaesen en Bob Peeters. Bij AA Gent was iedereen fit. 

AA Gent had de boodschap begrepen, hun eerste kans ging er meteen in. Na net tien minuten spelen kon Grégoire ongedekt de 0-1 tegen de netten knallen. Lierse was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook enkele kansen. Goran Mujanovic was de meeste bedrijvige van de Lierse elf. Eerst was er niemand om zijn voorzet binnen te duwen, iets later trapte hij een botsende bal pal op Herpoel. Tussendoor pakte ook Jatta uit met een goed schot, net iets te hoog om Herpoel te bedreigen. De laatste kans was voor alweer Mujanovic, maar wederom kon de Gent-doelman Lierse van een verdiende treffer houden. 
Ook Gent kon nog gevaarlijk uitpakken voor rust. Een ver uitgekomen Sven Van der Jeugt werd aan de zijlijn gepasseerd door Olufade, zijn voorzet kon door Foley niet afgewerkt worden. 

Lierse kwam ook het best uit de kleedkamer in de tweede helft, een mooie voorzet van Jatta kon niet binnen geduwd worden door een glijdende Snelders. Niet veel later kreeg Lierse de koude douche van Olufade, die zonder veel hinder op Van der Jeugt mocht afstevenen en de kans niet liet liggen om er 0-2 van te maken. De Pallieters verweerden zich voor wat ze waard waren, maar na twintig minuten in de tweede helft leek het kalf helemaal verdronken. Alweer Olufade kon van dichtbij binnentikken na slecht wegkoppen van Michael Nnaji. Een kwartier voor tijd mocht diezelfde Olufade weer aan het feest, op voorzet van Gr"goire. Een zuivere hattrick van de Togolees. Lierse kwam nog aan een eerredder via Jatta na een mooie individuele actie.

AA Gent deed wat het moest doen van zijn voorzitter en dat was gewoon winnen. De zege bracht de Buffalo's een beetje meer ademruimte, zij verlaten de onderste regionen en komen op de twaalfde plek terecht. Lierse blijft alleen laatste met slechts één punt. [AN]


Vooraf