zwaZulte Waregem
roeRoeselare
1-1
2-1
3-1
4-1
4-2
Datum: 24/09/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Regenboogstadion
Matthys beslist West-Vlaamse derby
Thomas Dubois
| 0 reacties
Matthys beslist West-Vlaamse derby
Foto: © SC

Drie doelpunten van Tim Matthys zorgden ervoor dat Zulte Waregem z'n tweede wedstrijd van het seizoen won tegen streekgenoot KSV Roeselare. Matthys scoorde bij een 1-1 stand een zuivere hattrick, een achterstand die Roeselare niet meer te boven kwam, 4-2 was de eindstand.
 
Roeselare begon met drie spitsen aan de wedstrijd en ging volop op zoek naar een tweede overwinning. Ook bij Zulte Waregem moest er dringend gewonnen worden. Zulte Waregem begon uitstekend aan de wedstrijd. Een kopbal van Janssens na een hoekschop werd maar half gepakt door Biebauw en Dindeleux was bij de pinken om de 1-0 te scoren. Roeselare liet zich niet van de kaart brengen. Vanderbiest speelde zich mooi vrij en dwong De Vlieger tot een safe na een fraai afstandsschot.
 
Roeselare mocht het spel maken en kon af en toe voor gevaar zorgen. Op het halfuur zorgde dat voor een opleving van de kant van Roeselare. Eerst werd een schot van Dufoor nog gepakt door De Vlieger. De poging van Kpaka op de daaropvolgende hoekschop belandde wel tegen de netten, 1-1. Een correcte ruststand. 

Zulte Waregem zag in het begin van de tweede helft z'n targetman Roussel uitvallen met een knieletsel dat hem mogelijk enkele weken aan de kant zal houden. Alweer pech voor Roussel en Zulte Waregem. Het belette Matthys niet om de 2-1 te scoren via een fraaie lobbal over Biebauw heen. Even later lokte Datti fraai een strafschop uit, die werd probleemloos omgezet door opnieuw Matthys. Ware die eerste strafschop nog discutabel, dan was de tweede zeker een strafschop. Datti ging opnieuw neer en Matthys zette op identieke wijze de 4-1 op het bord.
 
Roeselare uitgeteld. Toch ging het nog volop voor de 4-2 en die kwam er ook. Tom Peeters kopte een voorzet van Dufoor binnen. Even later kreeg Roeselare zelfs de unieke kans op 4-3. Paul Kpaka had de bal maar binnen te duwen, maar toonde zich te verrast om te scoren. Roeselare-trainer Dirk Geeraerd zette alles op alles en gooide nog een vierde spits in het spel. Het bracht geen zoden aan de dijk en het slotoffensief van Roeselare bleef steken aan de zestien. Zulte Waregem won verdiend en springt zo over Roeselare in de stand. [AN]

Vooraf