Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Daknam
Wamberto bezorgt Bergen de zege
Jelle Vereecke

Bergen won zaterdagavond met 0-2 op het veld van Lokeren. Lokeren had kansen en overwicht in de eerste helft, maar in de tweede helft zorgde invaller Wamberto voor de ommekeer met twee mooie doelpunten.

Twee middenmoters aan de aftrap op Daknam. Lokeren vatte de wedstrijd aan met een 3-5-2. Filipovic en Vukomanovic mochten op de bank postvatten, de vervangers waren Kristinsson en Tambwe. Bij Bergen, dat al positief verraste dit seizoen, keerde Cordaro terug. EĆ©n van die nieuwkomers in de basis, Runar Kristinsson, zorgde al na dertig seconden voor gevaar, maar zijn actie werd gestuit door Bergen-goalie Berthelin. Lokeren was de beste ploeg in het begin en Berthelin acteerde erg onzeker : een doodgewone voorzet van El Mouataz glipte uit zijn handen, maar gelukkig zette een verdediger weg van op de lijn.

Bergen was goed georganiseerd aan de aftrap gekomen en Lokeren had het moeilijk om kansen te krijgen, ondanks het balbezit. Enkel met een afstandsschot van Overmeire was er nog enig gevaar, Berthelin loste, maar Tambwe kon de rebound niet voorbij de doelman krijgen. Bergen dreigde nog via Dalmat, maar zijn schot ging naast.

Het lage niveau van de eerste helft bleef in de tweede helft, maar Bergen ging zich nu ook moeien met de debatten, op uitgespeelde kansen mochten de supporters echter niet rekenen. Enkel de vervanging van Runar Kristinsson was nog opvallend, het thuispubliek begon zijn ongenoegen te uiten. Maar dan kwamen de kansen voor Bergen. Eerst was er nog Zoko, die naast trapte, maar dan kwamen de vijf minuten van Wamberto eraan, die was ingevallen bij de rust. Een vrije trap vanop ruime afstand ging geweldig mooi in doel, Milojevic had geen schijn van een kans en Bergen mocht juichen dankzij de Braziliaan Wamberto. Lokeren probeerde te reageren maar liep op een counter van Bergen. Het was Wamberto met een solo door de verdediging en de afwerking en zo stond de 0-2 op het bord.

Lokeren verliest zijn tweede match op rij, het kon nog niet brengen wat van hen verwacht werd na de overwinning op de eerste speeldag tegen Standard. Het publiek kwam voor niets naar het stadion, de supporters mogen stilaan beginnen morren, Ariƫl Jacobs zal dringend een oplossing moeten vinden. Bergen daartegenover mag juichen: het staat op een schitterende zesde plaats en houdt zo de degradatiezorgen af, die onvermijdelijk leken bij aanvang van het seizoen. Eindstand: Sporting Lokeren 0 - Wamberto 2. [AN]