Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Edmond Machtensstadion
Ogunsoto beslist de partij op het eind
Filip Van der Elst

Westerlo nestelt zich op een knappe derde plaats, na een overwinning op het veld van FC Brussels. Vooral voor de rust waren de Kempenaren duidelijk de betere ploeg. Na de rust brak de wedstrijd meer open, met kansen aan beide zijden, maar toch leken de toeschouwers op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot Patrick Ogunsoto zes minuten voor tijd de partij besliste met een knappe omhaal. Alles bij elkaar genomen, een verdiende overwinning.

Brussels moest Dieudonné Kalulika (geschorst) missen, en speelde daarom met Nenad Stojanovic alleen in de spits, wat niet bepaald zijn vruchten heeft afgeworpen. Omdat het Brusselse middenveld onbestaande was, speelde de Servische spits op een eiland. Westerlo domineerde de eerste helft volledig, en tikte een ontstellend zwak FC Brussels makkelijk uit verband, maar het aantal kansen bleef relatief beperkt: hoekschoppen en vrije trappen kreeg geel-blauw meer dan genoeg, maar veel werd daar doorgaans niet mee gedaan, al werd een hoekschop wel ingekopt door Stef Wils, maar Patrick Nys¸de neef van de ex-Lierse verdediger, bracht redding. Even later moest diezelfde Nys, die de geblesseerde Michael Cordier verving, ver uit zijn doel komen om de bal buiten te werken. Op de ingooi die daarop volgde, scoorde Wim Mennes bijna met een lobbal, maar de brandweerman uit Grobbendonk haalde de bal nog uit zijn doel. Kort voor rust dribbelde Ogunsoto de hele Brusselse verdediging op een hoopje, ook Nys was gepasseerd, maar de afwerking ontbrak. Vooral de thuissupporters hadden weinig redenen om tevreden te zijn, en vermaakten zich nog het best toen het frietkraam naast de spionkop in brand vloog.

Cartier bracht bij de rust, met Jonathan Tehoue, een extra aanvaller in, en dat loonde bijna: de snelle Franse spits snelde Nico Van Kerckhoven voorbij, maar hij knalde op Ronny Gaspercic, de eerste keer dat de ancien echt werk had. Stojanovic knalde de rebound over. Brussels was nu wat gelanceerd, en Gaspercic had moeite met een kopbal van diezelfde Tehoue. Ondertussen had Westerlo wel een gigantische kans gekregen na een flater van Sydney Kargbo. Mennes mikte van dichtbij op Nys. Aan de overkant kwam Moussa Sanogo, die Stojanovic was komen vervangen, dichtbij het openingsdoelpunt, want nadat hij de bal knap uit de lucht had gehaald, kwam hij oog in oog met Gaspercic te staan, maar hij schoot net naast. Daarna bloedde de partij een beetje dood, tot Ogunsoto opeens Nys nog verschalkte met een prachtige omhaal, na een kopbal van Jeffrey Ntuka (0-1). Een zware dobber voor Brussels, dat nu onderaan de linkerkolom staat. [AN]