Datum: 04/11/2007 18:00
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen duwt Brussels nog dieper

Nadat Brussels een hele week extra-sportief negatief in het nieuws kwam, doet het dat ook op sportief vlak. Tegen KV Mechelen werd zondagavond eerloos verloren. Voor Malinwa meteen de eerste overwinning van het seizoen, het werd 4-0.

Bij KV Mechelen koos trainer Peter Maes ervoor om Adamovic en Vleminckx op de bank te laten starten. Hierdoor kreeg de jonge Kempeneer opnieuw zijn kans in doel nadat hij vorige week een ruim aandeel had in de draw tegen Standard. Voorzitter Vermeersch zag hoe zijn ploeg –zonder Matumona Zola uiteraard- vrij goed uit de startblokken schoot. Kansen bij elkaar spelen lukte niet en gaandeweg de eerste helft herstelde KV Mechelen het evenwicht. Rood-geel kon wel gevaarlijk zijn. Eerst via Nong die in het zijnet schopte, en even later via Persoons die onderuit gehaald werd in de zestien meter. Een eitje voor Ivens die de thuisploeg op voorsprong kon brengen. Even later mocht de Mechelse bordjesman de 2-0 ophangen na een harde trap van Geudens die doelman Patrick Nys verschalkte, meteen ook de ruststand.

Brussels kon in het begin van de tweede helft even dreigen via de ingevallen Mokulu, maar daar bleef het bij. Het was Mechelen dat nog een derde keer kon scoren. Nong werd knap vrijgespeeld en kon alleen op Nys af, in twee tijden knalde hij het leer tegen de netten. De afgang werd nog groter voor de ploeg van Albert Cartier wanneer Nong een kwartier voor tijd de 4-0 in het dak van het doel deed uiteen spatten. Een gouden overwinning voor KV Mechelen dat nu even de degradatieplaatsen ontloopt. Voor Brussels daarentegen een bittere nederlaag na een zware week, het tij moet er vlug gaan keren wil het zich handhaven.