moeMoeskroen
staStandard
Datum: 02/11/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Le Canonnier
Standard laat opnieuw punten liggen
T. Coremans
| 0 reacties
Standard laat opnieuw punten liggen
Foto: © SC

In Moeskroen mocht men zich zaterdagavond opmaken voor de komst van de leider. De tickets voor deze partij gingen vlotjes over de toonbank. Le Canonnier was volledig volgelopen voor dit Waalse onderonsje. Standard, dat vorige week een blauwtje opliep tegen KV Mechelen, kon opnieuw beroep doen op Sarr. Fellaini was geschorst. In de aanval opteerde Michel Preud'homme op papier voor drie spitsen. Zowel Mbokani, De Camargo als Jovanovic werden vanaf de eerste minuut de strijd ingegooid. Aan de overkant kon hoofdtrainer Brys geen beroep doen op Chantry en Govic. Verder had de Antwerpenaar geen hoofdzorgen betreffende zijn selectie.

De openingsfase zorgde voor speurwerk aan weerskanten. Beide elftallen hadden tijd nodig om elkaar te doorgronden. Het respect was van meet aan voelbaar. Custovic en De Camargo zorgden respectievelijk voor de eerste kansen van de wedstrijd, zonder gevaar. Nadat het Excelsior had laten proeven van het eigen aanvallend vermogen nam Standard eindelijk de touwtjes in handen. De beste kans werd door Mbokani tegen de paal getikt. De Luikenaars hielden de druk aan. Witsel en De Camargo kregen enkele kleinere mogelijkheden, maar konden deze niet benutten.

Halverwege het eerste bedrijf toonde de thuisploeg zich nog eens. Dugardein knalde de bal naast. Net toen bleek dat de Henegouwers het evenwicht zouden gaan herstellen trokken de Luikenaars weer vol ten strijde. De efficiëntie ontbrak bij de bezoekers. Op slag van rust knalde Jovanovic een rebound na een schot van Witsel droogjes tegen de doelpaal. Standard had bij de rust ruim moeten voorstaan, maar liet de kansen liggen. Opmerkelijk feit tijdens de rust was de vervanging van aanvoerder Dugardein door Fellahi.

De tweede helft ving aan waar de eerste was gestopt. De Rouches trokken onmiddellijk naar voren. Volders was paraat op een schot van Mbokani. Aan de overkant moest Espinoza zich een eerste maal uitrekken op een sublieme uithaal van Custovic. Ondanks het initiatief aan weerszijden bleef de brilscore op het scorebord prijken. Zelfs na de kopkans van De Camargo, die door een attente Volders in hoekschop werd verwerkt. Standard maakte het meeste aanspraak op de openingstreffer, al leek het Luikse geduld niet oneindig. De mogelijkheden werden schaarser, de tegenstander rook een punt. Wissels en overtredingen vertraagden de combinaties waardoor het spelniveau immens daalde. Frustratie stak de kop op na gele kaarten voor Sarr en Witsel. Een kwartier voor tijd werd een teleurstellende Jovanovic vervangen door Toama

Les Hurlus groeiden bij elke seconde het gelijkspel stand hield. Moeskroen leek genoegen te nemen met een puntendeling. Naar het einde toe volgde nog een eindoffensief van de bezoekers. Toama en Fellahi illustreerden het hele wedstrijdverloop door hun kansen overhaast te verkwisten. Door dit gelijkspel dreigt Standard zijn leiderspositie kwijt te spelen. Als Club Brugge morgen Zulte Waregem verslaat, profileert zich een nieuwe lijstaanvoerder. [AN]