Datum: 03/11/2007 20:00
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB wint verdiend van Roeselare

ANTWERPEN – Germinal Beerschot gaat verder met zijn opmars in de rangschikking. Het won op eigen veld met 2-0 Roeselare en dat is verdiend te noemen. De zege kon nog oplopen, maar Ederson miste nog een strafschop.

Germinal Beerschot was vastberaden om de drie punten in eigen huis te houden en overheerste dan ook in het wedstrijdbegin. Tot echt uitgespeelde doelkansen kwam het echter niet. Na een kleine tien minuten was er dan toch een reuzenkans voor een vrijstaande Tosin Dosunmu, maar de spits kopte een voorzet van op vijf meter naast de verkeerde kant van de paal. Daan Vaesen pakte na twaalf minuten de eerste gele kaart na een obstructiefout. Beerschot bleef daarna het spel controleren al moest het oppassen voor de snelle spitsen van Roeselare. Iets over halverwege de eerste helft zette Germinal Beerschot een vlijmscherpe counter op en via Dosunmu en Malki belandde de bal bij Martijn Monteyne, die er 1-0 van maakte. Een verdiende voorsprong op dat moment. Op het half uur incasseerde Dosunmu de eerste Beerschotse gele kaart na een te late ingreep. Op slag van rust nog een scherpe doorbraak van Beerschot, maar Hernan Losada legde de bal verkeerd terug.

Roeselare gebruikte bij het begin van de tweede helft meteen al zijn wissels op en wilde aanvallender spelen. In de 52ste minuut kon Tosin Dosunmu echter alleen op Wouter Biebauw afgaan en maakte er 2-0 van. Beerschot bleef nadien het gebeuren controleren en Roeselare slaagde er ondanks drie spitsen niet in Kenny Steppe te bedreigen. Even op het uur kreeg Germinal Beerschot een strafschop na een fout op Ederson. Biebauw pakte echter de poging van Losada. Uit de resulterende hoekschop trapte Dheedene in het zijnet. Even later stonden Dissa en Akgül alleen voor Steppe, maar die pareerde met de voet. Daarna controleerde Germinal Beerschot de wedstrijd zonder dat er nog grote doelkansen waren al had Malki nog wel de 3-0 aan de voet.

Door deze overwinning klimt Germinal Beerschot verder in het klassement en vindt het de aansluiting met de subtop. Roeselare blijft onderaan de middenmoot plakken.