Club, Cercle en Anderlecht willen profiteren

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club, Cercle en Anderlecht willen profiteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De twaalfde speeldag van de Jupiler League zou wel eens een keerpunt kunnen worden. Club Brugge kan morgen immers de leidersfakkel overnemen van Standard. Daarvoor moet het wel voorbij Zulte Waregem. Ook Anderlecht en Cercle Brugge hopen met een zege te profiteren van het puntenverlies van Standard.

De opdracht van Club Brugge is simpel: winnen. Dat zal de Bruggelingen sowieso naar de eerste plek in het klassement brengen. Een ideale uitgangspositie in de aanloop naar de derby volgende week. Zulte Waregem wordt echter geen eitje. De jongens van Francky Dury willen Club graag eens in eigen huis punten afsnoepen, iets wat de voorbije twee seizoenen niet lukte. Voor Kevin Roelandts wordt het alvast een speciale wedstrijd. De middenvelder van Zulte Waregem keert voor het eerst terug naar zijn club. 

Ook Anderlecht staat voor een thuisopdracht. Paars-wit moet absoluut de drie punten pakken tegen Westerlo. Een evidentie wordt dat niet, want bij de tegenstander steekt ene Jaja Coelho in een bloedvorm. Bovendien moet Anderlecht ook de geschorste Nicolas Frutos missen. Toch mag dat geen excuus zijn voor de landskampioen: een zege is de enige manier om rust in de tent te houden.

De derde ploeg die kan profiteren van het puntenverlies van Standard is Cercle Brugge. Groen-zwart haalde vorige week een verdiend gelijkspel tegen Anderlecht en hoopt de goede vorm door te trekken op het veld van Bergen. De Draken hebben echter een goede thuisreputatie te verdedigen. Eerder dit seizoen hielden ze al Racing Genk en Standard op een gelijkspel. Cercle Brugge hoopt met een zege in het spoor van rivaal Club te blijven, om zo de derby volgende week nog aantrekkelijker te maken.

AA Gent kon vorige week eindelijk nog eens winnen en hoopt de goede lijn door te trekken. Dan moet het wel Sint-Truiden opzij zetten. Staaien was ooit een oninneembare vesting, maar die tijd lijkt voorbij. De Kanaries zullen hun vel echter duur verkopen, want ook zij kunnen elk puntje gebruiken.

Charleroi timmert langzaam aan een weg naar de top, maar mag daarom niet vergeten de nagel van Dender met succes in te kloppen. Normaal gezien mag dat niet moeilijk zijn, ware het niet dat Charleroi dit seizoen garant staat voor wispelturigheid. Oppassen geblazen dus.

Ook Germinal Beerschot hoopt snel aansluiting te vinden met de subtop. Daarvoor moet het thuis voorbij Roeselare. Voor Paul Kpaka wordt het een speciale wedstrijd. De aanvaller keert terug naar het Kiel, waar hij ooit grote ogen gooide. Bij de thuisploeg spelen Martijn Moteyne, Sanharib Malki en Pieterjan Monteyne eveneens tegen hun ex-ploeg. Dat belooft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties