Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lotto Park
Anderlecht maakt geen fout tegen Westerlo
Dirk Pieters

Anderlecht heeft zaterdagavond geen fout gemaakt. De landskampioen heeft de moeilijke klip tegen Westerlo met succes kunnen omzeilen. Paars-wit won met 3-1.

De thuisploeg, die nog iets had recht te zetten voor eigen publiek, startte aanvallend, maar echt grote kansen leverde dat in de beginfase niet op. Na twintig minuten kwam Anderlecht toch op voorsprong. Aanvoerder Bart Goor schoot met rechts de 1-0 op het bord. Nog voor de rust was de match weer in balans. Stef Wils kopte een doorgekopte voorzet binnen: 1-1.

In de tweede helft schakelde Westerlo een versnelling hoger, maar Anderlecht liet zich niet vangen. De thuisploeg ving Westerlo goed op en kwam zelfs meermaals gevaarlijk opzetten op de counter. Het was Serhat Akin die er met een schuiver, op een voorzet van Goor, 2-1 van maakte. Even later stonden de bordjes bijna in evenwicht, maar Jef Delen kon Daniel Zitka niet verslaan. In de slotfase maakte Serhat Akin er met zijn tweede van de avond nog 3-1 van. [AN]