Datum: 11/11/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Anderlecht onderuit op het Kiel
Dirk Pieters
Anderlecht onderuit op het Kiel
Foto: © SC

Is het opnieuw crisis bij Anderlecht? De kans is groot want de landskampioen ging met 2-0 onderuit op het veld van Germinal Beerschot. Door de nederlaag staat Anderlecht nu al zeven punten achter op Club Brugge. Germinal Beerschot deed wel een goede zaak en klimt in de stand naar een mooie zevende plaats.

De eerste kleine kansjes van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Eerst probeerde Nicolas Frutos het van ver en even later kopte Jan Polak een hoekschop naast. De eerste grote kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. Tosin Dosumnu kreeg de bal tot bij Sanharib Malki, die er 1-0 van maakte. Het Kiel mag nog eens juichen tegen een topclub. Even later stond de 2-0 bijna op het bord, maar Malki kopte een voorzet van Monteyne tegen de dwarsligger. Anderlecht probeerde na het doelpunt het evenwicht te herstellen, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet en zo bleef het 1-0.

Ook in het begin van de tweede helft kregen beide ploegen meteen kansen. Eerst pakte Daniel Zitka een schot van Dosumnu en even later schoot Serhat Akin net naast. Germinal Beerschot bleef goed voetballen en maakte het Anderlecht behoorlijk moeilijk. Vooral Malki en Dosumnu vonden elkaar met momenten blindelings. Toch was er op het uur een domper voor Germinal Beerschot. Gustavo Colman ging met twee voeten vooruit door op Roland Juhasz en moest gaan douchen. Ook Frutos kreeg nog een gele kaart voor mekkeren. Zelfs met een man meer kon Anderlecht het verschil niet maken. Het was zelfs in tegenstelling Germinal Beerschot dat nog een doelpunt maakte. Malki kapte en draaide zich vrij en vond dan nog de vrijstaande Hernan Losada. Die plaatste de bal onhoudbaar met binnenkant rechts voorbij Zitka: 2-0. Zelfs een slotoffensief kwam er niet meer uit bij paars-wit en zo bleef het uiteindelijk 2-0. [TH]