Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Moeskroen de boot in bij Essevee
Thomas Dubois

Moeskroen moet even de rol lossen bovenaan. De ploeg van Marc Brys verloor met 2-1 op Zulte Waregem en dat was verdiend voor de thuisploeg. Essevee domineerde de eerste helft en kwam 2-0 voor. Moeskroen kon de aansluitingstreffer scoren maar verder kwam het niet.

Moeskroen kon geen beroep doen op Grondin, Oussalah daarentegen raakte niet tijdig fit. Doordat D’Haene geschorst is bij de thuisploeg, was Dury verplicht om het te proberen met het experimenteel duo Dindeleux-Sankaré. De eerste helft was volledig in handen van Zulte Waregem dat Moeskroen niet in de wedstrijd liet komen. Dat leverde meteen twee kansjes op via Leye en Jelavic. Het was wachten tot even na het kwartier op het eerste doelpunt. Een vrije trap vond het hoofd van Sankaré die overhoeks de bal tegen de netten joeg. Meteen het moment om het gaspedaal nog wat extra in te duwen. Van Nieuwenhuyze kon de bal in de rebound na een schot van Minne netten. Moeskroen kreeg geen enkele kans en moest zich bij de situatie neerleggen. Dindeleux en Jelavic kregen nog wat kansjes, maar daar bleef het bij in de eerste helft.

In de tweede helft toonde Moeskroen duidelijk aanvallende intenties, zonder noemenswaardig resultaat. Al gauw vielen de troepen terug en tot overmaat van ramp moest het na 55 minuten met tien verder. Charlet pakte z’n tweede gele kaart na een tackle op Meert. De wedstrijd kabbelde verder tot halfweg de tweede helft het publiek plots wakker schrok na een doelpunt van Tomou. Een plotse opleving die even vlug wegging als dat ze kwam. Moeskroen kon op geen enkel moment aanspraak maken op de gelijkmaker. Zulte Waregem won verdiend.