Standard en Genk moeten winnen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard en Genk moeten winnen
Foto: © SC

Uitzonderlijk staan er zaterdagavond slechts vijf wedstrijden op het programma. Daarbij komen twee toppers in actie. Standard en Racing Genk moeten allebei winnen, anders zien ze leider Club Brugge verder uitlopen.

Standard verloor vorige week zijn leiderspositie na een derde gelijkspel op rij. Thuis tegen Lokeren moet er dan ook gewonnen worden. Een evidentie is dat echter niet, want Lokeren snoepte vorig weekend Racing Genk nog punten af en ging eerder een draw halen op Club Brugge. Bovendien heeft Lokeren de beste verdediging van eerste klasse. In twaalf wedstrijden slikte het slechts negen doelpunten. Kunnen ze ook op Standard de nul houden?

Ook Charleroi heeft een degelijke verdediging. De Karolo's trekken op de dertiende speeldag naar Racing Genk. De Limburgers moeten absoluut winnen, willen ze een crisis vermijden. Genk zint alvast op wraak, want vorig jaar was het Charleroi dat de Limburgers definitief uit de titelstrijd zette.

Ook onderin het klassement is het razend spannend. FC Brussels, de zeventiende, neemt het thuis op tegen Dender, de achttiende. Brussels kan opnieuw rekenen op Zola Matumona, die deze week vrede sloot met voorzitter Johan Vermeersch.

Sint-Truiden sleepte zich vorige week weg uit de degradatiezone, maar moet punten pakken op het veld van Westerlo wil het daar ook dit weekend wegblijven. Niet onmogelijk, want STVV deed vorig weekend veel vertrouwen op, terwijl Westerlo zich als een grijze muis door de competitie sleept.

Zulte Waregem en Moeskroen ten slotte vechten een lokale derby uit. Moeskroen kan een uitstekende zaak doen als het wint aan de Gaverbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties