Datum: 12/11/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Schiervelde
Roeselare wint spektakelrijk duel
Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare wint spektakelrijk duel
Foto: © SC

Roeselare en Bergen sloten de dertiende speeldag af met een spektakelrijke wedstrijd. In een kil Schiervelde werd maar liefst zeven keer gescoord, 4-3 was de eindstand. Beide ploegen hadden hun betere momenten, maar het was Roeselare dat uiteindelijk aan het langste eind trok.
 
Roeselare-trainer Dirk Geeraerd kon dan toch beroep doen op Mirvic en Tanghe. Lutun zat niet in de selectie, hij was geschorst. Nicaise was geschorst bij Bergen, Seka en Roussel zijn onbeschikbaar. Hetzelfde geldt voor Wiggers, hij is op non-actief gezet nadat hij positief bevonden werd bij een dopingcontrole. Het matchbegin was voor Bergen dat erin slaagde om Roeselare tegen het eigen doel te drukken. Dat leidde op het kwartier tot de 0-1. Zoko sprong hoog en kon scoren. Lang duurde die voorsprong niet. Tanghe kreeg de bal voor de voet na een hoekschop, hij trapte en scoorde, 1-1. De wedstrijd kabbelde verder en Roeselare herstelde langzaam aan het evenwicht. Zwart-wit kreeg nu ook kansen en dat leverde zelfs de voorsprong op. Tanghe kon terugleggen met het hoofd en Smits kreeg de bal bij Jo en die zorgde voor de 2-1. Meteen ook de ruststand.
 
In de tweede helft was het Bergen dat het eerste gevaarlijk kon zijn. Brahami kon op Biebauw afgaan maar toonde zich niet koel genoeg. Biebauw redde nog. Bergen kwam aanvallend uit de kleedkamer, maar was daarom niet direct de best ploeg. Ook Roeselare kwam er af en toe uit via onder meer een schotje van Vanderbiest. Op het uur kon een sterk spelende Cavalli Dalmat diep sturen. Die kon voorzetten en zag hoe Smits de bal in eigen doel trapte. Dat was het teken voor Bergen om nog een tandje bij te steken en dat leidde uiteindelijk tot de 2-3. Dalmat opnieuw met de loopactie en de voorzet, Cordaro had maar af te werken. De wedstrijd kreeg wat meer animo, nu was het Roeselare dat naar voor trok. Smits zag eerst hoe z’n kopbal van de doellijn gered werd, Dissa kon de rebound scoren, 3-3. Laten we op ons elan doorgaan dachten ze bij Roeselare. Jo stak de bal diep naar invaller Akgul en die verschalkte doelman Konstantinidis, 4-3.