Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot blijft feesten
Dirk Pieters

Heel Germinal Beerschot blijft feesten. De Antwerpse club won voor de achtste keer op rij. Dit keer versloegen de ratten Moeskroen met 3-0.

Germinal Beerschot begon uitstekend aan de wedstrijd. De Antwerpse club liet er geen gras over groeien en al na negen minuten stond het 1-0. Dosunmu gooide van op rechts de bal voor doel, waar Malki doelman Volders kansloos liet. Ook na het doelpunt bleven de beste kansen voor de thuisploeg, maar Malki kon er geen 2-0 van maken. Aan de overkant was Custovic het dichtst bij een treffer. De aanvaller kwam net de kort om een bal in doel te werken. Vijf minuten voor tijd mocht Dosunmu alleen op doelman Volders afgaan, maar de spits schoot hard naast. Toch was het slechts uitstel want vlak voor rust stond het toch 2-0.  De opgerukte Vandooren bediende Losada en die verdubbelde de score.

Na de pauze liet Germinal Beerschot het tempo wat zakken en kwam Moeskroen opzetten. Custovic kreeg nog een enorme kans, maar de aanvaller had zijn dagje niet. De thuisploeg was wel doeltreffender. Losada ging alleen op doelman Volders, maar ging niet voor eigen succes. De Argentijn zag Malki aan komen lopen en die zorgde met zijn tweede van de avond voor de 3-0. In de slotfase kreeg Germinal Beerschot nog kansen voor 4-0, maar het bleef uiteindelijk 3-0. (AN)