Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem boekt gevleide zege
Filip Van der Elst

Zulte Waregem knoopt na een recente 0/6 terug aan met een overwinning. Brussels moest voor de bijl, maar dat liep toch niet van een leien dakje. Een doelpunt van Roelandts kort na de rust volstond voor een moeizame zege.

Brussels, dat de punten goed kan gebruiken, nam voor de rust het meeste initiatief, terwijl de thuisploeg onder niveau acteerde. Dat leverde echter weinig grote kansen op, al moest De Vlieger zich wel reppen om een afgeweken schot van Lutula uit z’n doel te halen. Kort voor rust kreeg ook diens spitsbroeder Fort een uitgelezen mogelijkheid, maar hij kon, oog in oog met De Vlieger, niet in doel besluiten. Aan de overkant kreeg Jelavic in de slotfase nog een grote kans, maar hij kopte van dichtbij naast.

Ook na de rust kabbelde de wedstrijd op en neer, maar nu vielen er aan beide kanten meer mogelijkheden te noteren. Een mooie voorzet van Owona werd door Zola op de lat gekopt, maar na tien minuten was het aan de overkant wel raak: de Brusselse verdediging kreeg de bal niet weg, en Roelandts was bij de pinken om te profiteren (1-0). Diezelfde Roelandts verzuimde vlak daarna om de score te verdubbelen: ditmaal mikte hij naast. Brussels was aangeslagen, maar had wel op gelijke hoogte moeten klimmen toen Fort opnieuw alleen voor doel kwam, maar onbesuisd naast schoot. De bezoekers voelden dat er alsnog een gelijkspel in zat, maar het was Zulte Waregem dat op de counter nog uitstekende kansen op de 2-0 kreeg, maar zowel Roelandts als Jelavic lieten reuzekansen onbenut. Brussels zette in de slotfase nog alles op alles, maar Durieux kopte van dichtbij onbegrijpelijk over, en Kargbo koos in de slotfase voor eigen geluk in plaats van de vrijstaande Lutula te bedienen. Scoren is al langer het probleem bij Brussels, en dat lukte ook zaterdag niet, ook al had het zeker aanspraak kunnen maken op een gelijkspel.