Stadion: Jules Ottenstadion
Dender kan opnieuw stunten
Mathieu De Coensel

Vanavond stond in het Gentse Jules Ottenstadion de partij tussen AA Gent en Dender op het programma. Gent wou graag nog wat hogerop klimmen voor de winterstop, net als Dender.

Het was wel de uitploeg die vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een mooie pass vanop de rechterflank kwam goed tot bij een vrijstaande De Pever, die de bal moeiteloos en mooi voorbij doelman Jorgacevic trapte, 0-1. Tien minuten later is het opnieuw raak voor Dender. Gent-doelman Jorgacevic had - mede door het harde veld - veel moeite met een terugspeelbal, waardoor Munyaneza kon profiteren en simpel de 0-2 kon binnentikken.

Gent was wel de ploeg met het meeste veldoverwicht, maar het kon daar slechts weinig mee aanvangen. Het had moeite om een goede aanval op te zetten en de grote kansen bleven daardoor uit. Toch kwam Gent nog aan een doelpunt in de eerste helft. Ruiz werd foutief gestopt in de zestien waardoor de bal op de stip ging, Foley nam de taak op zich en bracht de score op 1-2. Gent ging dan toch nog met wat hoop de rust in.

Maar het mocht niet zijn voor de Buffalo's, de tweede helft was nog maar net begonnen toen een sterk spelende Sylla de 1-3 tegen de netten tikte. En Dender kon er maar niet genoeg van krijgen, terwijl Gent vooruit probeerde te geraken om kansen te creëeren, zo makkelijk ging het bij Dender om te scoren. Sylla illustreerde dat nogmaals en trapte kort daarop de bal opnieuw voorbij Jorgacevic, 1-4.

Rond de zeventigste minuut dan toch weer Gent, Foley legde de bal af tot bij Maric, die de 2-4 scoorde. Maar het was te laat om verder nog iets terug te doen. Dender speelde goed en vooral zeer efficiënt, Gent miste daarentegen de offensieve kracht om Dender nog in gevaar te brengen, ondanks het veldoverwicht kwamen ze niet tot kansen.

Door deze overwinning kruipt Dender weer wat omhoog en pakt het drie mooie en belangrijke punten, waardoor het nog wat wegloopt uit de onderste regionen van het klassement. Dender haalt 10 op 12 onder Boskamp en kan dus met goede moed de winterstop in, voor de Buffalo's is er nog werk aan de winkel. (AN)