Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Schiervelde
Lokeren haalt punt tegen Roeselare
Thomas Dubois

Roeselare en Lokeren speelden in hun inhaalwedstrijd van speeldag 17 1-1 gelijk. Roeselare kwam al gauw op voorsprong en controleerde de wedstrijd, maar moest toch toezien hoe Armoumen in de tweede helft gelijk maakte.

Trainer Dirk Geeraerd kon bij Roeselare nog altijd geen beroep doen op Dissa die nog steeds in de Afrika Cup speelt. Nieuweling Hermach speelde niet mee bij Roeselare, niet speelgerechtigd. Overmeire was geschorst bij Lokeren, terwijl ook Golan, Dupré en Muharemovic niet speelgerechtigd waren. De wedstrijd begon op een gezapig tempo waarbij Lokeren even kwam piepen via Tambwe . De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg en meteen goed voor een doelpunt, via Vanderhaeghe belandde de bal bij Kpaka die Tanghe vond. Die laatste pakte uit met een fraai stiftertje over doelman Lazic, 1-0. Lokeren kon weinig terugdoen, integendeel. Het was Roeselare dat het dichtst bij de 2-0 kwam, maar Kpaka kon Lazic niet verschalken. Het bleef dan ook bij een terechte 1-0 ruststand.

Ook na de rust toonde Roeselare zich het meest snedig op de bal. Een schot van Izzet Akgul zoefde over de Lokeren-goal. Een goeie waarschuwing voor Lokeren dat daarna eindelijk ook eens gevaarlijk kon zijn. Pavlovic kwam oog in oog met Roeselare-doelman Biebauw die het duel winnend afsloot. Thompson kon even dreigen op het uur, maar scoren lukte niet. Roeselare controleerde en eigenlijk kon Lokeren geen aanspraak maken op een gelijkmaker. Nochtans kwam die er wel, Armoumen scoorde een kwartier voor tijd de 1-1. Diezelfde Armoumen pakte kort daarop twee keer geel en kon vroeger dan z’n medemaats gaan douchen. Ook Mbaye kreeg nog rood waardoor Roeselare met elf tegen negen kon spelen in de slotfase. Gescoord werd er niet meer waardoor de wedstrijd dus op een billijk 1-1 gelijkspel eindigde.