Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en KV Mechelen pakken eerste punt
Kevin Vanbuggenhout

Bergen en KV Mechelen maakten het op de eerste speeldag toppers Club Brugge en Anderlecht aartsmoeilijk, maar bleven wel zonder punten achter. Voor zowel Bergen als KV was een week later de opdracht duidelijk: de nul van de tabellen vegen. Verdedigers Duarte en Wiggers waren onzeker bij Bergen, maar geraakten allebei op het laatste moment toch speelklaar. Vooraan kreeg Datti de voorkeur op Stolica. KVM-coach Peter Maes opteerde voor dezelfde spelers dan vorige week en liet Asare op de bank starten.

De aanvangsfase van de wedstrijd verliep gesloten. Pas na een kwartier kwamen er een paar kleine kansjes. Een zwakke kopbal van Ivens op vrije trap rolde naast. Enkele minuten later zette Bergen een mooie één-twee op. Cordaro speelde de bal dan echter achter zijn ploegmaat en weg was de kans. Na 25 minuten kwam Bergen voor het eerst dicht bij een doelpunt. Een lage vrije trap van Dalmat ging net naast. Michaël Wiggers kon toch niet meer verder en moest vervangen worden door Krivic. Naar het einde van de eerste helft kwam Bergen wel steeds sterker opzetten. Datti speelde de bal naar buiten tot bij Cordaro. Diens voorzet raakte de arm van Ivens. Bergen claimde een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde het appèl weg. Hier kwam KV Mechelen goed weg. Bergen toonde zich nog één keer gevaarlijk in de eerste helft. Cordaro kon voorzetten, maar Zoko klom net niet hoog genoeg.

De eerste mogelijkheid na de pauze was wel raak voor Bergen. Brahami draaide een vrije trap prachtig in de linkerhoek binnen: 1-0. Drie minuten later was daar terug Bergen. Gelukkig voor KV plaatste Cordaro de bal net over. Na de voorsprong van Bergen werd het toch duidelijk dat KV in het offensieve gedeelte een stapje tekort kwam. Ook met het middenveld van Bergen had KV Mechelen het niet onder de markt. Mechelen toonde zich pas voor het eerst weer in de 58ste minuut met een kopbal van Mellemans die gepakt werd door Berthelin. Kort daarna moest Mellemans plaatsmaken voor Nana Asare. Halverwege de tweede helft toch weer een kans voor Bergen. Cordaro ging zijn verdediger voorbij en schoot naar de korte hoek, Adamovic duwde in hoekschop. Twintig minuten voor affluiten kon Zoko doorgaan. Zijn schot raakte nog een Mechels been en verdween zo in hoekschop. Een paar minuten later kwam Mechelen langszij. Geen enkele veldspeler raakte de vrije trap van Dunkovic aan en ook Berthelin was verrast: 1-1. Na de gelijkmaker ging KVM wel beter combineren. Bergen was aangeslagen en had geen slotoffensief meer in huis. Diep in blessuretijd kreeg KVM nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats. De vrije trap van Dunkovic geraakte niet voorbij de muur, maar belandde daarna wel bij Chen. Die trapte de laatste kans uit de partij over.

Bergen geraakte niet voorbij KV Mechelen. Beide ploegen halen 1 op 6. Indien er één ploeg aanspraak maakte op meer was het Bergen, maar de thuisploeg creëerde zelf te weinig concreet doelgevaar om de overwinning echt te rechtvaardigen. Beide ploegen veegden de nul weg, maar moeten nog wachten op een eerste zege.