staStandard
rwdmRWDM
Datum: 11/08/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard maakt opnieuw vier doelpunten
Dirk Pieters
| 0 reacties
Standard maakt opnieuw vier doelpunten
Foto: © SC

Standard heeft dit seizoen alvast zijn competitiestart niet gemist. De Luikse club won voor de tweede maal op rij met 4-1 en blijft zo met het maximum van de punten bovenaan het klassement. Jovanovic werd de held van de avond met drie doelpunten.

Brussels begon afwachtend en liet het initiatief in de beginfase aan de thuisploeg. Dat bleek al vrij snel een slecht idee. Al na elf minuten mocht Jovanovic op wandel en zo simpel de 1-0 tegen de netten trappen. Brussels bleef vasthouden aan zijn spelsysteem en dat leverde enkele kansjes op, maar echt gevaarlijk kon het niet zijn. Iets over het half uur kreeg het de tweede koude douche. Verdonck trok aan de noodrem en de bal ging al dan niet terecht op de stip. Jovanovic maakte zo zijn tweede van de avond en bracht de ruststand op 2-0.

Na de pauze kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en dat zorgde al vrij snel voor de aansluitingstreffer. Een doelpunt van Culek gaf FC Brussels opnieuw vertrouwen. Gelukkig voor de supporters van Standard schoot de thuisploeg tijdig wakker. Standard drukt opnieuw even door. Binnen het kwartier kreeg Zanzan rood en legden Fellaini en opnieuw Jovanovic de match in een definitieve plooi; 4-1. 

Vooraf