Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot onderuit tegen tien
Dirk Pieters

Club Brugge heeft de moeilijke verplaatsing naar Germinal Beerschot tot een goed einde gebracht.

De ploeg van trainer Jacky Mathijssen haalde het met 0-1 van de Antwerpse club. Een laat penaltydoelpunt van Ivan Leko was voldoende voor de drie punten. Blauw-zwart moest het wel bijna een uur met tien tegen elf opnemen. Blondel liet zich opnieuw van zijn mindere kant zien en kreeg rood.  Door de overwinning blijft Club met het maximum van de punten.

Club Brugge moest het stellen zonder Valgaeren, Daerden, Simaeys, Kucera, van Heerden, Chavez, Lenaerts en De Mets. Ook Germinal Beerschot kon niet rekenen op Né en Colman.

Een schitterende start van de bezoekers. Al na drie minuten schoot Sterchele de bal snoeihard op de dwarsligger, de bal botste vervolgens al dan niet over de lijn. Ook Djokic kreeg de rebound niet in doel. Amper twee minuten later liet ook Germinal Beerschot zich zien. Dosunmu kon vrij koppen, maar Stijnen had een goede reflex in huis. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen met kansen langs beide zijden. Eerst kreeg Cruz nog een goede schietkans en even later ging ook een poging van Englebert naast. Nog voor de rust moest Club Brugge met tien verder. Twee tackles (de eerste heel licht, de tweede terecht) van Blondel waren goed voor evenveel gele kaarten en dus rood. Germinal Beerschot kon voor de pauze niet meer profiteren van de numerieke meederheid en zo bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd goed over en weer gaan. Geraerts kreeg de bal niet tegen de touwen en ook Dosunmu's vizier stond niet goed afgesteld. Na een goed uur spelen bracht Harm Van Veldhoven aanvaller Bancé in het veld. Het was duidelijk dat de thuisploeg op zoek wou gaan naar de drie punten. De vervanging zorgde niet meteen voor beter voetbal. Germinal Beerschot probeerde wel, maar grote kansen kreeg het niet meer. Een kwartier voor tijd ging Sterchele naar de kant en hij kreeg heel wat applaus van de supporters van Germinal Beerschot. Amper twee minuten na de wissel kreeg Club dan een onterechte strafschop. Van Dooren trok Geraerts neer in de zestien en scheidsrechter Breda legde de bal op de stip. Leko trapte de eerste keer binnen, maar Salou was te vroeg vertrokken. Leko bleef echter koel, 0-1. In de slotfase was Germinal Beerschot nog één keer heel gevaarlijk, maar het bleef uiteindelijk 0-1. [TH]