Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stayen
Brys pakt eerste drie punten
Dirk Pieters

In een aangename wedstrijd won Moeskroen met 0-2 op het veld van Sint-Truiden. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en de wedstrijd kon alle kanten op. Moeskroen was in de eerste helft de betere ploeg, maar na de pauze nam de thuisploeg het initiatief. Uiteindelijk trok Moeskroen aan het langste eind.

Beide trainers kozen met een 4-3-3 voor een aanvallende opstelling. Dat leverde meteen heel wat kansen op voor Moeskroen. De bezoekers waren in de beginfase de gevaarlijkste ploeg. Vooral Tomou kreeg veel ruimte, maar door nonchalance kwam hij niet tot scoren. Pas na een half uur spelen kreeg de thuisploeg ook een eerste kansje, maar een kopbal van nieuwkomer Milenkovic ging maar net naast. Op slag van rust was Sint-Truiden er opnieuw, maar doelman Volders was attent op pogingen van Peeters en Coulibaly en zo bleef het 0-0.

Na de pauze nam Sint-Truiden het initiatief, maar het doelpunt viel wel verrassend aan de overkant. Tegen de gang van het spel in zorgde Tomou voor de voorsprong. De Moeskroen-speler kopte een hoekschop in doel: 0-1. Na dat doelpunt kreeg Moeskroen vleugels en al snel stond de 0-2 op het bord. Tomou vond de vrijstaande Oussalah die de 0-2 binnen legde. Even voordien had Custovic nog op de dwarsligger getrapt.

Voor Sint-Truiden is de competitie in mineur begonnen. De Kanaries hebben na twee wedstrijd nog steeds nul punten. Brys heeft wel zijn eerste drie punten van het seizoen binnen. [AN]