Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Schiervelde
Roeselare duwt Brussels dieper in de problemen
Kevin Vanbuggenhout

SV Roeselare had na de winterstop nog niet gewonnen. Door het behaalde gelijkspel op het veld van Standard was het vertrouwen wel groot in het Roeselare-kamp. FC Brussels stond nog steeds laatste en moest dringend punten pakken.

Voor Roeselare was de thuiswedstrijd tegen Brussels een mooie gelegenheid om nog eens de drie punten te pakken. Bij Brussels kon de trainerswissel voorlopig niet voor een kentering zorgden. Aangezien de naaste concurrenten stilaan punten sprokkelden mocht Brussels zeker niet verliezen in Roeselare. Toch was het de thuisploeg die meteen het initatief nam. Roeselare nam onmiddellijk het heft in handen en Brussels plooide terug. Net voor het kwartier kwam Cordier te laat bij een vrije trap van Hermach. De kopbal van Daan Vaesen ging over. Roeselare puurde nog niet al te veel kansen uit het overwicht. Na twintig minuten spelen kwamen er stilaan toch meer openingen. Tanghe zette voor, Akgül werd nog gehinderd en kopte ruim naast. Een minuutje later was het toch raak. Hermach stak de bal naar Tanghe. Die stond geen buitenspel en schoot via de vingertoppen van Cordier in de verste hoek binnen: 1-0. Een verdiende voorsprong voor Roeselare. Vier minuten na de 1-0 scoorde Roeselare al bijna een tweede keer. Haydock verslikte zich in de bal en bood Akgül zo een open kans aan. Akgül probeerde het met een plaatsbal, maar Cordier had een goede redding in huis. Net voor het halfuur dan toch een keer Brussels. Sorokin mocht met de bal aan de voet blijven lopen. Hij kon ook schieten, maar Sierens ging plat en bokste de bal weg. De wedstrijd was 38 minuten ver toen plots de lichtinstallatie uitviel. Een bekend fenomeen voor FC Brussels, maar in Roeselare ging het licht wel terug aan. Na een kwartier kon het spel weer hervat worden. Petö kon echter niet meer verder, hij werd vervangen door Durieux

Brussels begon met nieuwe moed aan de tweede helft. De bezoekers combineerden nu iets beter. Toch was de eerste kans na de pauze voor Roeselare. Dissa kon een hoekschop op doel koppen, maar Cordier redde. Brussels mocht geen tijd voorbij laten gaan om van zich te laten horen. De pas ingevallen Landu-Tubi kopte in de handen van Sierens. Even na het uur veroverde de bedrijvige Hermach de bal aan de achterlijn. Hermach zette voor, Dissa devieerde de bal van dichtbij voorlangs. Brussels kon geen grote druk ontwikkelen, maar Roeselare liet zich wel wat in slaap wiegen. In de 69ste minuut stuurde Brussels een lange bal naar voren waarna Landu-Tubi een goede kans kreeg. Sierens redde met de voet. Met nog een dik kwartier te spelen zorgde Kenny Thompson voor de beslissing. Hij mocht makkelijk tot in het strafschopgebied van Brussels lopen en scoorde met een strak schot in de rechterbenedenhoek. Brussels kreeg kort nadien nog één hele goede kans om terug in de wedstrijd te komen. De bal viel goed voor Guttersam die de unieke kans op de aansluitingstreffer van dichtbij over trapte. In de laatste tien minuten kon Roeselare makkelijk controleren. De thuisploeg kreeg ook nog de laatste kans uit de partij. Na een knap hakje van Kalulika kwam de bal bij Oyen. Op zijn schot kon Cordier nog eens zijn kunnen tonen. Roeselare haalde het van Brussels met 2-0.

Al bij al een eenvoudige zege voor Roeselare, dat zo voor het eerst in de terugronde wist te winnen. Met een 4 op 6 komt Roeselare in de stand op gelijke hoogte van Lokeren en Charleroi. Brussels pakte na de winterstop nog geen enkel punt en werd nog dieper in de miserie geduwd. Brussels telt nu al zes punten minder dan Bergen, dat de derdelaatste plek bekleedt.