Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Het Kuipje
Westerlo duwt Genk naar de middenmoot
Ruben Claesen

Opnieuw kreeg Racing Genk een aardige opdoffer te verwerken. Het verloor bij Westerlo met 2-1. Het spel was beter dan de afgelopen weken, maar het geluk ontbrak Broos en zijn mannen, die nu al zeven wedstrijden, beker meegeteld, niet meer konden winnen.

Westerlo had nog niet verloren in 2008 en wou die reeks na de komst van de Genkenaren natuurlijk ook nog bewaren. Als de thuisploeg de Limburgers puntenloos naar huis konden sturen, zou Westel over Genk naar de zevende plaats wippen, maar daarvoor kon Ceulemans niet rekenen op topschutter Van den Eede, Van Hout verving hem. Bij de bezoekers stond David Hubert in de basis, net als Vrancken en Bosnjak.

In een saaie eerste helft was het lang wachten op het eerste doelgevaar, maar dat bleek wel meteen doeltreffend. Na een dikke twintig minuten nam Van Imschoot een vrije trap, ex-Genkenaar Wouter Corstjes kopte de openingstreffer voorbij Bailly. Corstjens was in de wolken, zowel letterlijk als figuurlijk, want amper één minuut later lag een misverstand tussen hem en Delen aan de basis voor de gelijkmaker van Barda, die mooi binnen trapte. Het niveau was niet al te best, de schaarse kansen werden netjes verdeeld. Zo werd een schot uit de tweede lijn van Evens door Bailly in corner geduwd, aan de overkant devieerde Itzhaki een voorzet van Bosnjak over doel. In de slotseconde van de eerste periode probeerde diezelfde Itzhaki een lange bal van Barde in één tijd over De Winter te liften, maar zijn lob miste kracht. 1-1 bij de rust na een flauwe eerste helft, alles was nog mogelijk in de tweede periode.

Genk nam de wedstrijd na rust meteen in handen en dreigde een eerste keer via Barda, die de bal over De Winter kon stiften, maar Corstjens was nog op tijd terug op het gevaar weg te werken. Genk wilde winnen: na opnieuw een mooie aanval gaf Vrancken voor, Itzhaki vond De Winter op zijn weg. Geleidelijk aan ging de Genkse pressie liggen, Westerlo kwam er in het tweede deel van de tweede helft weer meer aan te pas, maar schoten van Dirar en Van Hout misten de nodige precisie. Met nog dik tien minuten te spelen nam de thuisploeg een serieuze optie op de overwinning: een bedrijvige Dirar had opnieuw de actie in huis op rechts, gaf voor tot bij de ingevallen Zelenka die knap kapte, maar Bailly op zijn weg vond; Dekelver was echter goed gevolgd en faalde niet in de rebound. 2-1, Genk had geen antwoord meer klaar en zakt zo steeds verder weg van de subtop, terwijl Westerlo alweer tien wedstrijden ongeslagen is.