Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stayen
Dender op een diefje langs STVV
Anthony Van der Planken

Dender heeft zaterdagavond op een diefje de drie punten meegepikt uit Sint-Truiden. De ploeg van Johan Boskamp onderging negentig minuten lang de wedstrijd, maar puurde uit een minimum aan kansen wel een 1-2 overwinning.

STVV nam van bij het begin van de wedstrijd de heft in handen. Doelman Berthelin moest al gauw zijn kunnen tonen op een poging van Pospisil. Ook Debroux en Collen gingen hun kans, hun pogingen vlogen naast en over.

In het slot van de eerste helft moest Berthelin opnieuw ingrijpen, dit keer op inzetten van Collen en Pospisil. De doelman van Dender zou zich ook in de tweede helft belangrijk tonen.

Toch moest Berthelin zich na vijf minuten in die tweede helft gewonnen geven. Gobec pakte uit met een knappe solo en werkte perfect af. Een verdiende voorsprong voor STVV, dat meteen op zoek ging naar de 2-0. De thuisploeg leek zo op weg naar een verdiende zege, maar in het laatste kwartier sloeg het noodlot toe.

Invaller Degroote sloeg immers iedereen met verstomming door de 1-1 tegen de netten te leggen. In de absolute slotfase scoorde Sylla, ook ingevallen, voor de 1-2. Dender scoorde dus aan 100%, want voor de rest had de ploeg van Johan Boskamp nauwelijks kansen gecreëerd.

Dender doet zo een uitstekende zaak in de strijd tegen de degradatie, want het zet een concurrent drie punten terug en vergroot zo de kloof met de gevaarlijke zone.