Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen verliest ook van KV Mechelen
Kevin Vanbuggenhout

Excelsior Moeskroen en KV Mechelen hingen allebei aan de staart van de ruime middenmoot. Beide ploegen wilden uit de degradatiezone blijven en konden de punten dus goed gebruiken. Moeskroen ging op zoek naar de eerste overwinning onder Enzo Scifo.

Enzo Scifo wachtte immers nog steeds op zijn eerste overwinning als trainer in eerste klasse. Achteraan gaf hij speelgelegenheid aan Toyes. Sapina(adductoren) was immers gekwetst. Alin Stoica was nog niet speelklaar en in zijn plaats kwam Matthieu Assou-Ekotto. KVM-coach Peter Maes kon Boussaidi weer inzetten op de rechtsachter. Van Hoevelen verhuisde naar de bank. In de plaats van de geschorste Persoons kwam Maxime Biset. Dunkovic nam de plek invan de gekwetste Gomez Garcia

Net als vorige week schoot KV Mechelen furieus uit de startblokken. De bezoekers namen de beginfase volledig voor hun rekening. Na drie minuten had KV al twee mooie kansen bij mekaar gevoetbald. Vleminckx schoot van in het strafschopgebied over. Een minuutje nadien lag Vleminckx zelf aan de basis van een aanval. Hij stuurde een goede pass naar Nong. De Kameroener besloot voorlangs. In de tiende minuut lukte KV Mechelen de verdiende voorsprong. Nong legde de bal terug, Dunkovic mocht vrij inlopen en binnenknallen: 0-1. Moeskroen had hier geen antwoord op. Het gebrek aan creativitieit bij de thuisploeg was duidelijk. Er zat weinig lijn in het spel van Moeskroen. KV Mechelen controleerde de partij. Net na het halfuur kwam Moeskroen toch een keertje opzetten. Custovic kopte naast.

Ook in de tweede helft kwam de eerste dreiging van KV Mechelen. Van Gyseghem duwde Nong neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hamer liet doorspelen. Na het inbrengen van Coto speelde Moeskroen toch met meer overtuiging. Er kwamen dan ook een paar kansjes voor l'Excel. Er werd een lange bal verstuurd naar Tomou. Renard ging plat op het lage schot van de Moeskroen-spits. Vier minuten later had Moeskroen dè kans op de gelijkmaker. Coto stak de bal door naar Tomou. Zijn schot werd met het been gered door Renard. Hierna verwierf KV Mechelen weer de controle over de wedstrijd. Het offensief van Moeskroen ging vrij snel liggen. Naar het einde van de wedstrijd toe kwam KV er offensief ook weer beter door. Volders redde op een trap van Vleminckx. Excelsior Moeskroen liet zelf nog één doelpoging noteren. Baseggio kreeg veel ruimte en schoot vanop afstand naast. Aan de overkant trapte Dunkovic wild over. KV Mechelen speelde de wedstrijd uit en ging met de drie punten aan de haal.

KV Mechelen won al bij al makkelijk en zonder enige twijfel verdiend van Excelsior Moeskroen. Het was de eerste Mechelse zege ooit op Le Cannonier. Enzo Scifo is nog niet lang aan de slag bij Moeskroen, maar komt na een erbarmelijke 1 op 18 toch al serieus onder druk te staan. KV Mechelen wipt dan ook over Moeskroen in de stand. Mechelen staat samen met Dender op de 13de plaats. Moeskroen staat 15de met twee punten minder.