Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Edmond Machtensstadion
FC Brussels pakt punt in slotminuut
Anthony Van der Planken

FC Brussels is er niet in geslaagd de degradatietopper tegen Bergen te winnen. De ploeg van Franky Van der Elst bleef steken op een gelijkspel, en moest daar zelfs tot in de slotminuut op wachten.

Bergen-trainer Albert Cartier maakte zijn comeback in het Edmond Machtensstadion. Met een zeven op negen had hij reden om trots op te zijn.

Toch moest Cartier toezien hoe FC Brussels de beste start nam. Het probeerde Bergen onder druk te zetten, maar kansen creëren lukte niet. Bergen deed dat wel en kwam zelfs op voorsprong toen uitgerekend Mohamed Dahmane de 1-0 scoorde. Vooral Brussels-doelman Michaël Cordier zag er niet goed uit bij het doelpunt.

Bergen kon zo met een voorsprong gaan rusten, maar wist toen wel al dat het in de tweede helft met tien man zou moeten spelen, want Kevin Hatchi moest met twee gele kaarten al in de eerste helft gaan douchen.

FC Brussels kon die man-meer-situatie echter niet uitbuiten. Het kwam zelfs al gauw zelf met tien man te staan, toen Stéphane Zubar met zijn tweede gele kaart mocht inpakken. Toch bleef Brussels zoeken naar de gelijkmaker, en die kwam er uiteindelijk in de allerlaatste minuut. Het was Julien Gorius die de 1-1 in de goal legde.