Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi krijgt zege cadeau
Steurbaut Kersten

Sporting Charleroi heeft in extremis de zege cadeau gekregen van KV Mechelen. Joseph Akpala zadelde de bezoekers in de slotfase op met een zware kater. Mechelen verliest voor de tweede keer in drie matchen in de slotfase. Philippe Vande Walle stelt zijn positie als trainer wat veiliger.

Een verdiende zege kan je het niet noemen. Charleroi bracht veel te weinig om aanspraak te maken op de zege, maar ook KV Mechelen toonde zich niet sterk genoeg om de drie punten op te eisen. Een gebrek aan inzet kan je de jongens van Peter Maes niet verwijten, maar in eerste klasse moet je de weinige kansen die je krijgt afmaken. Een opdracht waar rood-geel niet in slaagde.

Zowel Charleroi als KV Mechelen gingen van start met 1 op 6 en moesten dus noodgedwongen op zoek naar punten. Dat was echter niet te merken aan het spel dat de 22 protagonisten tijdens de eerste helft op de grasmat brachten. Mechelen wou wel maar kon niet. Charleroi kan het wel, maar wou blijkbaar niet. Ze vingen de bezoekers zonder problemen op, maar vergaten zelf om iets nuttigs met de bal aan te vangen. Mechelen was enthousiaster, maar speelde te overhaast en te slordig. Bovendien vergat Nana Asare te scoren. De 0-0 ruststand was een logisch eerste gevolg van de ondermaatse eerste helft. Een fluitconcert van het thuispubliek een even logisch tweede.

Charleroi, zonder Fabien Camus die veel te weinig bracht, toonde na rust meer inzet wat resulteerde in meer dreiging. Grégory Christ  kreeg twee vrije trappen, Joseph Akpala kopte naast. Aan de overkant weer geen gebrek aan inzet, maar Mechelen moest wel wachten tot de 65e minuut voor het de eerste keer kon dreigen. Een afstandschot van Antun Dunkovic werd gepareerd door Bertrand Lacquait, die vijf minuten later attent in de voeten dook van Aloys Nong.

De thuisploeg zorgde nog voor een kort slotoffensief dat een heel hoog rendement haalde. Een draaibal van Abdelmajid Oulmers werd door Milos Adamovic in hoekschop geduwd. Een hoekschop die in eerste instantie weinig gevaar bracht. Tim Smolders kopte naast, maar Adamovic gaf bij de uitrap Charleroi de drie punten met een hele grote strik cadeau. De bal belandde in de voeten van Akpala, die het geschenk met open armen aanvaardde. De doelman rustig omspelen en binnentrappen: 1-0. [AN]