Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Daknam
Scoreloos gelijkspel in Lokeren
Thomas Dubois

Lokeren en Germinal Beerschot deelden zaterdagavond de punten na een scoreloos gelijkspel. Beide ploegen hebben door dat gelijkspel na drie wedstrijden vier punten en staan in de buik van het klassement.

Ederson kwam bij Germinal Beerschot aan de aftrap. Ook De Wree was er van in het begin bij. Hij speelde in de plaats van Martijn Monteyne die op de bank begon. Carevic was geblesseerd bij Lokeren, hij werd vervangen door Jancevski. De eerste helft stelde weinig voor. Germinal Beerschot toonde zich iets beter en kreeg enkele kleine kansjes. De eerste goede kans kwam er pas op het kwartier, Losado schoot over. Even later kwam er gevaar van de voet van Pieterjan Monteyne, Copa pakte z’n knap gegeven vrije trap. Ook Cruz kon schieten, Copa moest z’n kunnen tonen. Lokeren kon daar niks tegenover zetten, tot kort voor rusten. Overmeire dook op uit het niets en schoot het leer tegen de paal. Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

De tweede helft was een maat voor niks. Alle twee de ploegen kwamen ongeïnspireerd uit de kleedkamer en dat was er duidelijk aan te zien. In 45 minuten voetbal slaagde elke ploeg erin om elk één kans te creëren. Tormena z’n bal belandde in de handen van Copa, de streep van Overmeire zoefde net over. Beide ploegen waren tevreden met 0-0 en het punt, al verdiende geen van de twee ploegen een punt op basis van het getoonde spel.